Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Wolff: Megálljt kell parancsolni ezeknek a baleseteknek!

Futballnyelven szólva „taktikai szabálytalanságot” követett el Max Verstappen a Forma-1-es Olasz Nagydíjon Lewis Hamiltonnal szemben – ezt mondja Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, aki szerint megálljt kell parancsolni a hasonló incidenseknek.

Verstappen a monzai verseny 26. körében ütközött össze Hamiltonnal, miközben a címvédőt támadta: a két autó a pálya első kanyarkombinációjában akaszkodott össze, és végül mindketten feladták a versenyt.

A két pilótát beidézték a versenybírók az incidens után, jelen cikk megírásakor azonban még nem hoztak ítéletet a stewardok. Toto Wolff sem akar pálcát törni senki felett, ám azt mondja, Verstappen pontosan tudta, hogy ha Hamilton elöl marad kettejük csatájában, akkor jó eséllyel meg is nyeri a versenyt.

„Majd a versenybírók eldöntik, ki a hibás, vagy ki volt túlnyomó részben hibás. Szerintem már láttuk ezt korábban is” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„De én azt mondanám, ha ez a fociban történik, akkor taktikai szabálytalanságnak hívják. Valószínűleg tudta, ha Lewis elöl marad, akkor jó eséllyel meg is nyerni a versenyt.”

A balesetről történt visszajátszásokat nézve Wolff hozzátette, számára „nem úgy tűnt, hogy Verstappen Hamilton mellett volt” a kanyar előtt.

„Ha összehasonlítjuk azzal, amit Lewisszal csinált a 4-es kanyarban, ott semmi hely nem maradt, letolta őt a pályáról. De igen, majd a versenybírók eldöntik, én nem akarok kerítőt játszani, ahogy néhány kollégám.”

„Ha megnézzük a 4-es kanyarban történteket, látható, hogy Lewis kihátrált. Az incidens előtt viszont teljesen világos volt Max számára, hogy baleset lesz a vége.”

Nem ez volt az első baleset idén Hamilton és Verstappen között: a két pilóta Silverstone-ban sokkal nagyobb sebességnél ütközött össze. Wolff szerint fontos, hogy a versenybírók megfelelően kezeljék a Monzában történteket.

„Ha nem kezeljük ezt megfelelő módon – és biztos vagyok abban, hogy a versenybírók megfelelően állnak hozzá –, akkor ez folytatódni fog. Volt már egy nagy tempónál történt balesetünk Silverstone-ban. Most az egyik autó a másik tetején állt meg, Lewis fején. Meddig fogunk elmenni? Legközelebb talán megint lesz egy nagy sebességnél történő baleset, és egymáson fekszenek majd.”

„Ha megnézzük az autót, a ’Halo’ feletti rész teljesen megsemmisült. A kerék pedig Lewis fején volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!