Wolff állítja, Bottas önbizalma nem fog megzuhanni - F1VILÁG.HU

Wolff állítja, Bottas önbizalma nem fog megzuhanni

HIRDETÉS
A Mercedes csapatfőnöke Toto Wolff bízik benne, hogy Valteri Bottas bizalma nem fog csökkeni a Forma-1-es kilátásait illetően, annak ellenére sem, hogy az előző versenyhétvégén egy újabb jó eredmény hullott ki a kezükből.
Fotó: Pirelli

A finn versenyző végig nagyon erősnek tűnt a Monacói Nagydíj szabadedzésén, azonban elvesztette a pole pozícióért vívott csatát a Q3-ban, ahol forgalomba keveredett a kivezető körén, és emiatt nem tudta optimális tartományba hozni a gumijait.

A reményei, hogy legyőzheti Lewis Hamiltont a győzelemért, hamar elszálltak, miután összeütközött Max Verstappennel a boxutcában és defektet kapott.

Jelenleg 17 pont a hátránya Hamiltonnal szemben az egyéni bajnoki tabellán, a bajnoki kampányát pedig jelentősen belassította ez az incidens – tavaly hasonló forgatókönyv alapján zuhant meg a teljesítménye.

Wolffnak viszont meggyőződése, hogy Bottas egy sokkal erősebb pilótává érett az elmúlt szezonhoz képest, és a csapatfőnök szerint semmi sem veszélyezteti a pilóta önbizalmát.

Mikor a Motorsport.com azt kérdezte tőle, hogy Bottas hogyan kezeli a monacói kudarcot, Wolff azt felelte: „Valtteri 2019-re sokkal erősebbé vált. Úgy gondolom hatalmas rugalmasságot és határozottságot mutatott az elmúlt versenyeken. A tempója elképesztő volt ( a szombati időmérőn) és nincs kétségem afelől, hogy ebből a pokolian bosszantó helyzetből erőt merítve minden eddiginél erősebben fog visszatérni Montrealban.

Mikor Bottas teljesen kiábrándult, hogy a defekt miatt ki kell jönnie egy újabb kiállásra, bevallotta, hogy attól tartott, vissza fog esni a középmezőnybe.

Őszintén, azt hittem miután defektet kaptam és ki kellett állnom még egy kiállásra, hogy vissza fogok esni a mezőny végére, de szerencsére csak pár pozíciót vesztettünk – magyarázta a finn.

Tehát egyszerre volt ez balszerencse és szerencse is egyben. Lehetett volna ennél rosszabb is. Továbbra is fontos pontokat szereztünk, és persze nyilvánvalóan csalódás, mikor visszafelé haladsz a rajtpozíciódhoz képest, de néha megtörténik az ilyen.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!