Wolff megnyugtat: Idén sem kell aggódni Hamilton szerződése miatt - F1VILÁG.HU

Wolff megnyugtat: Idén sem kell aggódni Hamilton szerződése miatt

HIRDETÉS
Már hatodik alkalommal kezdett szerződéstárgyalásba a Mercedesszel Lewis Hamilton, főnöke szerint pedig ez a folyamat sem különbözik semmiben az előzőektől: bár hosszadalmasnak tűnnek az egyezkedések, Toto Wolff biztos benne, hogy ezúttal is rákerül majd a hétszeres világbajnok aláírása a papírra.
2023 Saudi Arabian Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton

Hamilton 2013-ban csatlakozott a Mercedeshez, ám példátlan sikersorozata ellenére sohasem kötelezte el magát hosszú távra a csapattal, hiszen legtartósabb kontraktusai is három évre szóltak. Az utóbbi időben már csak egy- és kétéves megállapodásokat kötöttek a felek, így idén ismét a tárgyalóasztal mellett találta magát Hamilton és Wolff, hiszen dönteniük kell a 2023-at követő folytatásról.

Bár a közvélemény mindig izgatottan figyeli a fejleményeket és már találgat a lehetséges utódról, Wolffnak nincsenek kétségei afelől, hogy Hamilton jövőre, már 39 évesen is kész lesz arra, hogy harcba szálljon a bajnoki címért a Mercedesszel.

„Már 11 éve együtt vagyunk, és minden alkalommal, amikor a szerződésről beszélgetünk, hónapokat vesz igénybe a folyamat, hiszen végig kell vennünk, hogy hol is állunk” – idézi Wolffot a racingnews365. „És mindig azt mondjuk, hogy halad a procedúra. Egyik szerződéstárgyalásunk sem volt nehéz, egyszerűen csak el kell helyeznünk bizonyos számokat a szerződésben, és jelenleg is ezen dolgozunk. Ide-oda küldözgetjük egymásnak az e-maileket, és végül alá fogjuk írni a papírt.”

Hamilton jelenleg F1-es pályafutása leghosszabb nyeretlen periódusában jár, hiszen legutóbb 2021 decemberében, Dzsiddában állt a dobogó tetején, ám továbbra is eltökélt azt illetően, hogy visszatérjen az élre és újra célba vegye a rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki címet. Bár a paddockbeli pletykák az utóbbi hetekben Charles Leclerc-t hozták szóba a Mercedesszel, Wolff szerint a monacói pilóta csak a csapat hosszú távú tervei között szerepel.

A Mercedes másik versenyzője, George Russell 2024-ig rendelkezik szerződéssel a csapatnál, így a fiatalabb britnek idén még nem kell a jövőjén gondolkodnia.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!