Wolff: Mindannyian dinoszauruszok vagyunk

2018 Japanese Grand Prix, Saturday - Paul Ripke Toto Wolff Mercedes
Fotó: Mercedes
Habár Toto Wolff nagy rajongója a V12-es erőforrásoknak, véleménye szerint nem reális, hogy visszahozzák őket a Forma-1-be.

A Mercedes csapatfőnöke mellett sokan viszontlátnák a V12-es motorokat a Forma-1-ben, azonban az osztrák szerint ez csak nosztalgia, a sport már olyan szintre fejlődött, hogy ez lehetetlen lenne. 

„Bizonyos értelemben mindannyian dinoszauruszok vagyunk, mert szeretjük a V12-est és az öreg autókat” – mondta Wolff. 

Azóta továbbfejlődtünk. Minden a fenntarthatóságról és a széndioxid-semlegességről szól. A fiatalabb generáció egyszerűen már nem annyira érdeklődik a V12 iránt.”

Wolff szerint csak beszélnek arról, hogy a régi autókat kellene visszahozni a Forma-1-be: a mai pilóták nem boldogulnának egy idősebb versenygépben. 

„A technológia fantasztikus high-tech gépekké tette az autókat, és ez a magas technológia megy az utcai autókba is. Nem lehet visszafordítani az időt” – mondta. 

„Adjátok oda nekik, és panaszkodni fognak. Ha beültetnénk egy pilótát egy régi autóba, azt mondaná, hogy túl lassú, nehéz kanyarodni és régimódinak néz ki.”

„Túlnosztalgiázzuk a múltat” – zárta véleményét Wolff. 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS