Wolff minden segítséget megad Bottasnak, ha a finnek távoznia kell a Mercedestől - F1VILÁG.HU

Wolff minden segítséget megad Bottasnak, ha a finnek távoznia kell a Mercedestől

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff azt mondja, felelősséget érez abban, hogy segítsen Valtteri Bottasnak ülést találni a Forma-1-ben, amennyiben a német istálló nem tartja meg őt 2022-re.
2021 Austrian Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Valtteri Bottas Mercedes Sky Sports

Bottas szerződése a szezon végén jár le a Mercedesnél, és várhatóan még a nyáron döntés születik arról, hogy maradhat-e a brackley-i istállónál, vagy sem.

A rutinos finn számára a Williamshez való visszatérés is a lehetőségek közt szerepel, ám úgy hírlik, az Alfa Romeo is lecsapna rá. Bottas persze bízik abban, hogy még van esélye arra, hogy megtartsa ülését a Mercedesnél.

Wolff azt mondja, ha nem tudnak új szerződést kínálni Bottasnak, és George Russellt ültetik egyik autójukba jövőre, minden megtesz majd azért, hogy segítse a finn versenyzőt.

„Ha végül az a helyzet áll elő, hogy valaki másnak akarunk adni egy esélyt, akkor nemcsak a vele való kapcsolatom miatt, hanem felelősségtudatból is kötelességem, hogy nagyszerű jövője legyen, mert megérdemli” – mondta a szakember.

„Minden idők legjobb Forma-1-es versenyzőjének csapattársaként kell helytállnia, és nem mindig könnyű ragyogni. Mégis fantasztikusan teljesít.”

Bottas már a szezon elején nehezen lendült formában, és mivel a Mercedes jelenleg komoly csatát vív a Red Bull-lal, Hamilton pedig Max Verstappennel, a finn pilótának lényegében támogatnia kell csapattársát.

Wolff azt mondja, természetesen soha nem könnyű beáldozni egy versenyzőt, Bottas azonban elfogadta a döntést.

„Nagyon fontos ez, mert statisztikailag az esélyei a bajnoki cím megnyerésére elég csekélyek Lewihoz képest” – mondta a Mercedes-főnök.

„Lewis nagyon is harcban van, és megvitattuk ezt. És bár ez nagyon kemény dolog egy versenyző számára, az idei bajnokságban nincs más lehetőség.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!