Friss hírek

Wolff: Mindenért én tartom a hátam a Mercedesnél

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff tudja, nem lesz könnyű dolga új csapatánál, és bár csak nemrég csatlakozott az istállóhoz, már idén vállalnia kell a felelősséget a brackley-i alakulat szerepléséért.A Mercedes újonnan kinevezett motorsport-igazgatója, Toto Wolff tudja, nem lesz könnyű dolga új csapatánál, és bár csak nemrég csatlakozott az istállóhoz, már idén vállalnia kell a felelősséget a brackley-i alakulat szerepléséért.

A szakember a Williamstől érkezett a német istállóhoz, ahol a tavaly év végén távozott Norbert Haug feladatkörét vette át.

Wolff elárulta, bár az idei, W04-es versenyautó fejlesztésekor még nem volt a csapat tagja, tudja, már most neki kell vállalnia a felelősséget mindenért.

„Az egész arról szól, hogy én tartom a hátam” – mondta a szakember a Forma-1 hivatalos weboldalának adott interjújában.

„Mivel a Mercedes ezt tudja, azzal is tisztában van, hogy nincs lehetőségem hibázni. Nemcsak személyes kockázatot vállaltam azzal, hogy elhagytam a Williamst – ahol igazán élveztem a munkát –, de van financiális és gazdasági kockázata is a dolognak.”

„Sokszor elmondtam már, hogy a 2013-as autó fejlesztésébe nem folytam bele, de ez nem is számít. Két hete vagyok itt, de senkit nem érdekel, hogy egy éve, vagy épp két hete érkeztem-e. Tudom, hogy a Mercedesnél az elvárás az, hogy élcsapat legyünk, ha pedig nem így lesz, nehéz lesz megmagyaráznom a dolgot.”

Wolff kifejtette, egyelőre még csak ismerkedik az istállóval, megpróbálja feltérképezni a csapat struktúráját.

„Ha a csapat a legjobb négy között végez és folyamatosan az élmezőnyben harcol, az nagyon jó lenne idén. Vállaltam a felelősséget, szóval fontos, hogy higgyenek bennem az emberek. A teljesítmény nem kérdés, a struktúra megértése, illetve a megfelelő döntések meghozatala számít.”

„Minden tőlem telhetőt megteszek majd azért, hogy ez a csapat sikeres legyen. Először csak figyelek és hallgatok, aztán elmondom a véleményem.”

A Mercedes idén a Nico Rosberg – Lewis Hamilton párossal vág neki a Forma-1-es bajnokságnak. Wolff elmondta, biztos abban, hogy a két tehetséges versenyző képes lesz arra, hogy az élre repítse az alakulatot.

„Mindkét pilótánk nagyon tapasztalt. Lewis világbajnok lett a McLarennel. Azt hiszem, ez számára is egy teljesen új kihívás, hiszen kikerült egy olyan struktúrából, melynek sok éven át tagja volt. Nico pedig egy élversenyző.”

„Még annyira nem ismerem őket, de az elmúlt napokban volt szerencsém beszélgetni Lewisszal, aki egy nagyon intelligens versenyző. Hihetetlenül tehetséges. Ami azt illeti, mindkettejüket figyeltem első F1-es napjaikban, most pedig alig várom, hogy jó kapcsolatot alakítsak ki velük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek