Wolff: Mindent bevetünk a bajnokság hajrájában - F1VILÁG.HU

Wolff: Mindent bevetünk a bajnokság hajrájában

HIRDETÉS
Mindent bevet a hétvégi Brazil Nagydíjon, illetve a Forma-1-es szezon hajrájában a Mercedes Forma-1-es csapata annak érdekében, hogy megnyerje az idei bajnokságot – ezt mondja Toto Wolff, a német istálló csapatfőnöke.
2021 Mexican Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton

A Mercedesnek nincs könnyű dolga, Max Verstappen ugyanis Mexikóban 19 pontos előnyre tett szert az összetettben Lewis Hamiltonnal szemben, míg a Red Bull 1 pontra megközelítette a címvédő gárdát a konstruktőri tabellán.

Az interlagosi pálya ráadásul papíron a Red Bullnak fekszik jobban, így a Mercedesnél tudják, nehéz dolguk lesz.

„A legutóbbi, mexikói hétvége kétségkívül a kárminimalizálásról szól számunkra. A pálya karakterisztikájából fakadóan tudtuk, hogy kihívások várnak ránk, és így is lett vasárnap” – mondta Wolff.

„A győzelem soha nem volt a markunkban, de Lewis mindent beleadott, hogy megtartsa a 2. helyet egy olyan autóval, amivel feltehetően a 3. helyen kellett volna végeznie. Erős védekezést mutatott be, és értékes pontokat gyűjtött mindkét bajnokság szempontjából.”

„Valtteri szombati pole-köre igazán látványos volt, ami miatt csak még fájdalmasabb a vasárnapi eredmény, miután neki ütköztek az első kanyarban. Nehéz délutánja volt, de tudtuk, hogy ettől csak még eltökéltebb lesz a következő versenyen.”

„A legjobb dolog a tripla fordulókban, hogy nem kell sokat várni az új lehetőségre, hogy visszanyert a pozitív lendületet. Izgatottan térünk vissza Brazíliába, ahol a rajongók annyira szenvedélyesek, az interlagosi pálya pedig ikonikus.”

„A korábbi években nem ez volt a legerősebb helyszínünk, a Red Bullnak jobban feküdt, de idén bebizonyosodott, hogy bármi megtörténhet. Ez lesz az utolsó sprintfutamos hétvége idén, ami több lehetőséget kínál.”

Wolff hozzátette, intenzív küzdelem vár rájuk, és szerinte egészen az utolsó futamig nyitott marad a küzdelem a Mercedes és a Red Bull között.

„Mindent bevetünk majd a Brazil Nagydíjon, illetve a hátralévő versenyeken. Kiváltságosnak érezzük magunkat, hogy harcban lehetünk a bajnokság ezen késői szakaszában, és arra számítunk, hogy egészen az utolsó körig keményen fog harcolni egymással ez a két csapat.”

Hirdetés

„Van mit behoznunk, és tudom, hogy intenzív küzdelem lesz, de keményen nyomjuk továbbra is, és a végcél lebeg a szemünk előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!