Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Wolff: Mindig Schumacher lesz az F1 legikonikusabb versenyzője

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elárulta, ő mindig Michael Schumachert fogja a Forma-1 legikonikusabb alakjának tekinteni, annak ellenére is, hogy Lewis Hamilton egyre több rekordot vesz át a hétszeres világbajnoktól.

Lewis Hamilton az Eifel Nagydíjon utolérte Michael Schumacher győzelmi rekordját, miután megszerezte 91. győzelmét. A brit versenyző a verseny után elmondta, csak a bokszutcába visszaérkezve tudatosult benne a dolog, előtte nem gondolt rá – Toto Wolff csapatfőnök ezt megerősítette, és elárulta, a számokkal nem igazán foglalkoznak a szezon közben. 

„Nem gondolom, hogy bárki a rekordra gondolt, sem ő, sem mi” – nyilatkozta a csapatfőnök. „Amikor túl sokat gondolsz a pontokra, a győzelmekre vagy a bajnokságra, akkor az zavaró.. Úgy gondolom, hogy közel kell állni minden edzésen a tökéletes teljesítményhez, aztán a lehető legtöbb pontot kell gyűjteni a versenyen, és ezért nem szabad túl sokat gondolni arra, hogy mi történhet. Csak az előtted álló feladatra kell gondolni.”

Wolff elmondta, ha a Forma-1-re gondol, számára továbbra is Michael Schumacher marad a sport „legikonikusabb” versenyzője, annak ellenére, hogy Hamilton egyre több rekordját dönti meg. 

Számomra mindig Michael lesz a legikonikusabb versenyző. Emlékszem, hogy akkoriban néztem a Ferrarit és Michaelt, és akkor ki gondolta volna, hogy ezeket a rekordokat meg lehet dönteni? És itt vagyunk, 91 győzelemmel” – mondta. 

Ez olyasvalami, amire büszkék lehetünk, de nem olyasvalami, ami önteltséget válthatna ki. Ez a kockázat nálunk nincs meg csapaton belül, mert mi a tökéletességre hajtunk és a holnapra koncentrálunk ahelyett, hogy hátrafelé tekintenénk.”

Wolff hozzátette, Hamilton sikere nemcsak a brit sikere: a Mercedes minden egyes csapattagja ugyanannyira magáénak érezheti az eredményeket. 

„Élvezem Lewis sikereit csapatként és csapatfőnökként is. Ahogy már sokszor elmondtam, itt nem egy szupersztár van a csapatban, hanem 2000, akik hozzájárulnak a Mercedes és Lewis sikereihez. Együtt csatlakoztunk az istállóhoz, erős a kapocs köztünk, nagyon boldog vagyok az eredményei miatt, és úgy gondolom, még több jöhet, ha továbbra is jól dolgozunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!