Friss hírek

Wolff: Mintha Lego-darabok szóródtak volna szét a garázsban

Szombat délelőtt helyzetjelentést adott a Mercedes versenyautóin pénteken esett károk helyreállításának folyamatáról Toto Wolff, aki szerint pilótái egyaránt amiatt balesetezhettek, mert az autóban megnőtt bizalmuk miatt túl nagy tempóval érkeztek a kanyarokba.

Az Osztrák Nagydíj időmérőjének utolsó szakaszában Lewis Hamilton a 7-es kanyarban az autó elejével, majd pár perccel később George Russell az utolsó kanyarban háttal csapódott a falnak, így komoly javítási munkát hagyva a Mercedes szerelői számára a szombati szabadedzés és a sprintverseny előtt.

„Tegnap kora este úgy nézett ki a garázsunk, mintha egy Lego-autó darabjai szóródtak volna szét” – tett érdekes hasonlatot az autók újjáépítésének folyamatára Wolff. A Mercedes csapatvezetője azzal is viccelődött, hogy a dupla balesettel az istálló már fel is emésztette a harmadát annak a pénzkeretnek, amennyivel az inflációra reagálva pénteken az FIA megemelte a csapatok költségkeretét a 2022-es szezonra.

Hirdetés
 

A Mercedesnek valójában így sincs oka panaszra, hiszen autóik eddig a legmegbízhatóbban, komoly műszaki hiba nélkül működtek a szezon során, Russell silverstone-i rajtbalesete előtt minden futamon mindkét autójuk célba ért. Wolff elmondása szerint a mostani baleseteknek sem volt műszaki háttere, csupán túl lelkessé tette a versenyzőket az autó múlt hét óta látványosan feljavult tempója.

„Az autó vezethetősége továbbra sem egyszerű, ám immár a legjobb pozíciókért tudunk vele harcolni, és örömmel látom, hogy a versenyzőink támadószellemben vezetik azt. Lewis már a 6-os kanyarba is 10 km/órával nagyobb tempóval érkezett, mint korábban, majd ezt tovább vitte a 7-esbe, amit már nem tudott bevenni. És George esetében is valami hasonló történt. Akár közrejátszott a szél, akár nem, a lényeg az, hogy bár az autót még mindig nehéz vezetni, de legalább gyorsabb lett, számomra pedig ez így nagyon is rendben van.”

A csapatvezető hozzátette, a javítások eredményeként mindkét autót új padlólemezt és váltót kapott, Russellnek új hátsó szárnyra is szüksége volt, Hamilton W13-asát pedig egy másik, korábban már használt karosszériába bújtatták. Az erőforrásokat átvizsgálták és nem találtak velük problémát. A két mercedeses az 5. és a 10. helyen zárta a kvalifikációt, Sergio Perez büntetése nyomán azonban egy-egy helyet előrelépnek a szombati sprintfutam rajtrácsán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!