Wolff: Most lesz egy megfelelő versenyigazgatónk Abu Dhabiban! - F1VILÁG.HU

Wolff: Most lesz egy megfelelő versenyigazgatónk Abu Dhabiban!

Mindössze 4 pont választja el a Mercedes és a Ferrari csapatait a Forma-1-es világbajnoki sorozat idényzáró versenye, az Abu Dhabi Nagydíj előtt, Toto Wolff pedig azt mondja, minden adott egy remek és nyílt sisakos küzdelemhez.

A Mercedesnek nem sikerült jól a legutóbbi, Las Vegas-i hétvége, miközben a Ferrari Charles Leclerc révén a győzelemért csatázhatott. Ennek köszönhetően a maranellóiak jelentősen csökkentették hátrányukat a konstruktőri versenyben, ami azt jelenti, hogy ezen a hétvégén, Abu Dhabiban dől csak el, melyik istállóé lesz a bajnoki ezüstérem.

A Mercedesnek 2021-ben már volt már egy bajnoki végjátéka Abu Dhabiban, akkor emlékezetes módon Max Verstappen drámai körülmények között győzte le Lewis Hamiltont. Toto Wolff most egy interjúban utalt arra a versenyigazgatói hibára, ami a holland malmára hajtotta a vizet két éve. A Mercedes-főnöke azt mondja, idén minden adott lesz egy tiszta küzdelemhez köztük és a Ferrari között.

„Szinte azonos pontszámmal érkezünk oda, lesz egy megfelelő versenyigazgatónk, szóval rendben kell, hogy legyen a dolog” — mondta a Mercedes-főnök újságíróknak nyilatkozva. „Úgyhogy irány versenyezni, az utolsó hétvégén dől el a dolog.”

„A Ferrari nagyon gyors, remek munkát végeztek. Azt gondolom, egy szinten lehettünk volna [Las Vegasban], de az eredmény valami egészen mást mutatott. Hogy őszinte legyek, remek dolog az, ha meglesz a 2. hely, de nem különösebben dob fel az, hogy a 2. vagy 3. helyen végzünk-e a bajnokságban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!