Wolff nagyon kiosztott egy újságírót a vegasi blama kapcsán - F1VILÁG.HU

Wolff nagyon kiosztott egy újságírót a vegasi blama kapcsán

Alaposan kiosztott egy újságírót a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíj sajtótájékoztatóján a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff.

Az eseményen résztvevő csapatfőnököket — Wolff mellett James Vowles-t, Fred Vasseur-t és Zak Brownt — arról kérdezték, nem gyalázatos-e a Forma-1 számára az, hogy egy meglazult csatornafedél miatt gyakorlatilag 9 percnyi körözés után meg kellett szakítani a programot Vegasban.

„Ez egyáltalán nem gyalázat, ez semmi. Még csak csütörtök éjjel van, és van egy szabadedzésünk, amit nem tudtunk teljesíteni. Meg fogják vizsgálni a csatornafedeleket, és holnap reggel már senki sem fog beszélni a dologról” — fogalmazott az osztrák szakember, majd amikor egy vele egyet nem értő újságíró félbeszakította őt, Wolff ingerülten azt válaszolta: „Ez teljesen nevetséges! Hogy merészelsz egyáltalán bármi rosszat mondani egy olyan eseményről, mely mindenben új szintre emeli a mércét?”

„Elkezdesz egy kib*szott csatornafedélről beszélni, ami fellazult. Megtörtént már ilyen korábban is. Ez semmi. El kellene ismerni azokat az embereket, akik összehozták ezt a nagydíjat, és sokkal nagyobbá tették ezt a sportot, mint amekkora valaha volt.”

„A Liberty lenyűgöző munkát végzett, és csak azért, mert az első edzésen egy csatornafedél fellazult, nem kellene morognunk. Az autó megsérült, ez tényleg sajnálatos. Carlos számára pedig veszélyes lehetett volna, szóval az FIA-nak és a pályának ki kell vizsgálnia, hogyan tudnánk megbizonyosodni arról, hogy ez nem ismétlődik meg többet.”

„De arról beszélni csütörtök este, hogy ez gyalázat a sport számára? Az európai időzónában senki sem nézi amúgy se, ugyan már…”

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a vegasi nyitóedzésen két autó is komoly károkat szenvedett egy fellazult csatornafedél miatt, és jelen cikk megírásakor még nem lehet tudni, hogy pontosan mikor kezdődhet majd el az eredetileg magyar idő szerint 9 órára tervezett második gyakorlás.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!