Wolff: Nagyot léptünk előre, de főleg a pálya miatt remekeltünk ennyire - F1VILÁG.HU

Wolff: Nagyot léptünk előre, de főleg a pálya miatt remekeltünk ennyire

Toto Wolff szerint a melbourne-i pálya karakterisztikájának volt nagyrészt köszönhető az, hogy a Mercedes csapata ennyire versenyképes tudott lenni a múlt hétvégi Ausztrál Nagydíjon – habár azt mondja, nem kétséges, hogy a német istálló nagyot tudott előrelépni a teljesítményt tekintve pusztán az autó beállításai révén.

A Mercedesek már a szombati időmérőn is remekeltek, hiszen George Russell a 2., Lewis Hamilton pedig a 3. rajthelyet szerezte meg. Előbbi versenyző viszont egy technikai probléma miatt kiesett, míg Hamilton a dobogó második fokára állhatott fel. Ez volt az első olyan hétvége idén, mely során a Mercedes a dobogóért tudott csatázni, ez pedig természetesen a csapatfőnököt is nagy elégedettséggel töltötte el.

„Azért jó ez az eredmény, mert erőből értük el” – mondta Wolff. „Nagy lépést tettünk előre az autó teljesítménye szempontjából, és jó volt Lewist újra dobogón látni, egy versenyképes autóval nagyszerű dolgokra képes. George szempontjából viszont sajnálatosan alakult a verseny, mert azt gondolom, azzal a bátor kerékcserével, amit megejtettünk, az élen harcolhatott volna.”

A Mercedes a verseny elején az élre is került, hiszen Russell és Hamilton is el tudott menni Max Verstappen mellett. A biztonsági autó pályára küldésekor aztán a csapat egy bátor húzással a bokszba hívta Russellt – nem sokkal később azonban meglengették a piros zászlókat, ami miatt a brit pilóta nagy hátrányba került ellenfeleivel szemben.

„A korábbi tapasztalataink alapján léptük ezt meg” – magyarázta Wolff a stratégiát. „Azt gondolom, a szórakoztatás szempontjából ez a piros zászlózás jó dolog, és nem számítottunk arra, hogy ilyen gyakran látjuk majd, de talán ez az új irány, és ha ezzel mindenki tisztában van, akkor rendben is van a dolog.”

Arra a kérdésre, hogy Russell motorproblémája aggasztó-e a Mercedes számára, Wolff így felelt: „Meg kell oldanunk a dolgot, egyértelmű, hogy nem egy apróságról van szó.”

A Mercedes csapatfőnöke aztán arról is beszélt, a melbourne-i pálya karakterisztikája nagyban hozzájárult a csapat remekléséhez, hiszen a beállításokon kívül semmin sem változtattak az autón az első két futamhoz képest.

„Azt gondolom, biztosan pályaspecifikus, hogy jobbnak tűntünk itt, mint korábban, mivel nem változtattunk sokat az autón. De talán találtunk valamit a beállításokon keresztül. És ugyanez lesz a helyzet Bakuban és Miamiban is, hiszen Imolában visszük csak pályára az új csomagunkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff: Nagyot léptünk előre, de főleg a pálya miatt remekeltünk ennyire
Sajtóhír: Nem lesz verseny Dél-Afrikában, marad a Belga Nagydíj a naptárban
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!