Wolff: Nehéz volt megítélni, mi a helyes döntés

Toto Wolff elismerte, utasíthatták volna keményebben is Lewis Hamiltont arra a Hungaroringen, engedje el maga mellett csapattársát, elmondása szerint azonban nehéz volt megítélni, mi a helyes az adott pillanatban.A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elismerte, utasíthatták volna keményebben is Lewis Hamiltont arra a Hungaroringen, engedje el maga mellett csapattársát, elmondása szerint azonban nehéz volt megítélni, mi a helyes az adott pillanatban.

Hamiltont a hétvégi futamon arra kérte a Mercedes vezérkara, engedje el maga mellett a más taktikával versenyző Nico Rosberget, a korábbi világbajnok azonban nem tett eleget a kérésnek.

„Nem akarok jönni most a szokásos közhellyel, miszerint tiszteletben kell tartanod a szabályokat” – mondta Toto Wolff.

„Keményebben is rászólhattunk volna a csapatrádión, Paddy ismét utasíthatta volna, de nem tette. Ennek oka az volt, hogy nagyon nehéz volt megítélni a verseny azon szakaszában, hogy mi helyes és mi nem.”

A brackley-i alakulat a nyári szünetben mindkét versenyzőjével szeretné átbeszélni, hogy a továbbiakban milyen szabályok szerint versenyeznek majd.

„Szét kellett választanunk a két stratégiát, mert nem volt világos, mi fog történni” – magyarázta Wolff a hungaroringi eset kapcsán.

„Az egyik taktika jobb lehetett volna a másiknál, ha viszont elengeded a csapattársad, aki aztán megnyeri a versenyt, így újabb nyolc, tíz vagy tizenkét pontot veszítesz vele szemben, akkor a saját bajnokságodat sodrod veszélybe.”

Hamilton a verseny után elárulta, egész egyszerűen nem tudta mire vélni, csapata miért utasítja őt arra, hogy engedje el maga mellett csapattársát.

„Próbáltam mérlegelni a helyzetet. Én harmadik voltam, és arra gondoltam, versenyben vagyunk, szóval nem értettem, miért kéne elengednem” – mondta a Mercedes versenyzője.

„Ha én a nyolcadik helyen autókáztam volna, ő pedig a győzelemért harcolt volna, akkor talán. De nehéz megérteni, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a csapatnak megvoltak az okai minderre.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS