Wolff nem aggódik Hamilton szerződése miatt - F1VILÁG.HU

Wolff nem aggódik Hamilton szerződése miatt

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint Lewis Hamiltonnak nincs oka arra, hogy jövőre visszavonuljon, vagy hogy ne a Mercedesnél versenyezzen – szerinte egy tökéletes szimbiózist alkot az istálló és a világbajnok.
2020 Emilia Romagna Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Toto Wolff Lewis Hamilton

Wolff szerint az idei évet a Forma-1 mezőnye is nehezen viseli mentálisan, és biztos, hogy nem túl pozitív érzésekkel fognak visszatekinteni 2020-ra. 

„Ez mindenki számára nehéz időszak és az emberek a második hullám miatt szenvednek, illetve a lezárások miatt. Úgy gondolom, mindannyian úgy fogunk 2020-ra visszatekinteni, hogy rossz emlék lesz. Ez egy személyiségépítő év” – mondta Wolff.

„Másrészt csapatként nagyon jó teljesítményt mutattunk ebben a kihívást jelentő évben, és remélem, hogy jó show-t szolgáltattunk az embereknek, és némi szórakozást nyújtottunk. Számomra nagyon különleges érzés, hosszú idő után akkor voltam elégedett, amikor megnyertük a konstruktőri bajnokságot. Ez mutatja, hogy ez az év mentálisan mennyire megerőltető volt számunkra.”

A csapat versenyzőjének, Lewis Hamiltonnak egyelőre nincs szerződése a következő szezonra, azonban Wolff nem aggódik a közös jövőjük miatt. 

„Egy olyan kapcsolatot építettünk fel, amely kölcsönös bizalmon alapul, és rendszeresen pozitív jeleket adtunk egymásnak. Nincs ok arra, hogy Lewis ne akarjon egy ilyen versenyképes autóban ülni, mint a Mercedes.

„És nekünk sincs okunk arra, hogy alternatívát keressünk. Ez egy tökéletes szimbiózis, és nem látom, hogy miért ne mehetne ez így tovább.”

Korábban felmerült, hogy Wolff már akár év végén távozhat a csapatvezetői posztról, és ekkor Hamilton is úgy nyilatkozott, hogy nem tudja, mit hoz számára a 2021-es szezon. Wolff viszont most már állítja, jövőre is biztosan ő lesz a Mercedes csapatvezetője. 

„100 százalék, hogy a következő évben én leszek a Mercedes csapatfőnöke” – mondta. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!