Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj

Wolff nem akarja megkörnyékezni Vettelt és Alonsót

Wolff nem akarja megkörnyékezni Vettelt és Alonsót

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, nem áll szándékukban egy rivális csapat nagyágyúját leszerződtetni a 2017-es évre. A német istálló jelenleg is mérlegeli a lehetőségeit.A német istállónak nincs könnyű dolga, Nico Rosberg pénteki bejelentése ugyanis váratlanul érte a vezérkart. A Mercedes most saját lehetőségeit mérlegeli, a sajtóban pedig felmerült, hogy akár egy nagynevű versenyzőt is szerződtethetnek 2017-re.
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, nem áll szándékukban egy rivális csapat nagyágyúját leszerződtetni a 2017-es évre.
Amikor Toto Wolffot arról kérdezték, esetleg megkörnyékezik-e Sebastian Vettelt, vagy Fernando Alonsót, a szakember így felelt: „Nem áll szándékomban beleavatkozni a Ferrari belső ügyeibe.”

„És még csak azt sem tudom, hogy Sebastiannak esetleg szándékában állna-e hozzánk szerződni. Ugyanez a helyzet Alonsóval is. Mit csinálna a Ferrari és a McLaren Vettel és Alonso nélkül decemberben? Vagy a Williams [Valtteri] Bottas nélkül? Ez az opció az, ami a legkevésbé tetszik nekem.”

A Mercedesnél természetesen saját juniorversenyzőiket, Pascal Wehrleint és Esteban Ocont is mérlegelik, és az sem kizárt, hogy 2017-re kineveznek egy első számú versenyzőt, valamint egy másodhegedűst.

„Az első irány az, hogy fontolóra veszünk egy első és egy második számú versenyzőt. Egy kicsit úgy, mint a Schumacher és Massa érában a Ferrarinál. Tehát szerződtetni egy olyan versenyzőt, aki értékes pontokat szerez a konstruktőri bajnoksághoz.”

„A második elmélet, hogy egyik fiatal versenyzőnket hozzuk a nagycsapathoz, Ocont vagy Wehrleint. Elvégre más csapatok is adtak lehetőséget a fiataloknak, például Verstappennek és Vandoorne-nak.”

„A harmadik lehetőség pedig, hogy körbenézünk a piacon, és keresünk egy toppilótát.”

„Hétfőn Brackley-ben leszek, ahol összeülünk majd Ron Meadowsszal, Andrew Shovlinnal és egy csomó topmérnökkel, és elkezdünk dolgozni a legjobb megoldáson.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!