Friss hírek

Wolff nem ért egyet Hamiltonnal, szerinte nincsenek elfogult versenybírók

Nem különösebben ért egyet Lewis Hamilton véleményével a Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff a versenybírók elfogultságával kapcsolatban.

A hétszeres világbajnok a napokban fogalmazott úgy, szerinte nagyon fontos lenne, hogy a Forma-1-ben elfogulatlan versenybírók tevékenykednek, az elmúlt idény során ugyanis olyan szakemberek is döntési jogkörrel bírtak, akik jobban kedvelik egyik vagy másik versenyzőt.

Ezzel kapcsolatban természetesen az F1-es csapatfőnököket is megkérdezték a barcelonai teszt nyitónapján, Toto Wolff, a Mercedes vezetője pedig úgy fogalmazott, szerinte nincsenek „tudatosan elfogult” stewardok a száguldó cirkuszban.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, a versenybírói szobában profizmusra van szükség. Hogy őszinte legyek, nem gondolom azt, hogy tudatos elfogultság van, intelligens emberek ők. De a legfontosabb, hogy amikor a versenyigazgatásról beszélünk, kell, hogy legyen egy sztenderd abban a segítségben, amit a bázisról, vagy a versenybíróktól kapnak” – mondta Wolff.

„Ez az, ami jár nekünk. És ezt várja el mindenki. Úgy gondolom, nagyon jó szakemberek vannak ott, akikre lehet építeni. A legfontosabb, és mindannyian beszéltünk erről tavaly, az a következetlenség kérdésköre. Nem kellene sok területet hagyni a szabályértelmezésnek. Nem szabad, hogy engedékenység legyen, függően attól, mi lehet a végkimenetel.”

„A szabály az szabály. Azt gondolom, hogy mivel minden átrendeződik, megvan a bizalmam Mohammedben [Ben Sulayem – az FIA új elnöke], és sikerül optimalizálnunk ezeket a struktúrákat.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a szabályok túl sok lehetőséget adnak az eltérő értelmezésekre.

„Szerintem sok probléma magukkal a szabályokkal van, mivel nagyon komplikált a szabályrendszerünk, ami lehetőséget ad a többféle értelmezésre” – mondta a szakember. „Azt gondolom, a pályahatárokkal kapcsolatos szabály is nyilván ezek közé tartozik. Bármely sportban, ha átléped a fehér vonalat, kint vagy.”

„Voltak helyzetek, amikor egyik kanyarban rendben volt a dolog, a másikban nem. Szerintem ez a rajongók, és még a csapatok és a versenyzők számára is zavaró. Egyértelmű szabályok kellenek, amiket aztán könnyebb betartatni.”

Horner egyetért Wolff-fal abban, hogy nincsenek elfogult versenybírók a Forma-1-ben.

„Mindannyian vesztettünk már rajta versenybírói döntéseken, amikkel elégedetlenek voltunk. Egyetértek Totóval, nem gondolom, hogy szándékos elfogultság van. És arról sem tudok, hogy bármelyik versenybíró pilótákkal utazna bizonyos versenyekre [ahogy Hamilton azt állította – a szerk.].”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!