Friss hírek

Wolff: Nem fair azt mondani, hogy Hamilton csak azért nyer, mert Mercedesben ül!

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff szerint tisztelni kell Lewis Hamiltont azért, hogy a hétvégi Eifel Nagydíjon beállította Michael Schumacher 91 futamos győzelmi rekordját. A szakember szerint Hamilton nem csupán azért dominál a száguldó cirkuszban, mert a Mercedes autóját vezeti.

Hamilton 91. győzelmét szerezte vasárnap a Nürburgringen – rajta kívül csak Michael Schumacher tudott ennyi versenyt nyerni a Forma-1-ben. A brit versenyző ezzel az eredménnyel a legendás versenyző 14 éves rekordját állította be, és jó úton halad afelé, hogy megszerezze 7. világbajnoki címét is idén.

Egyes vélemények szerint viszont Hamilton csak azért tudott ilyen magasságokba kerülni, mert évek óta domináns autót vezet a Forma-1-ben.

Hirdetés
 

„Véleményem szerint ez nem egészen fair. Versenyeket és világbajnoki címeket nyerni ebben a sportban mindig is csapatmunka” – mondta Toto Wolff.

„Viszont pozícióba kell hoznod magad ahhoz, hogy a legjobb autóba kerülj. Rengeteg tehetséget és ügyes versenyzőt látni, akik rossz döntéseket hoztak. És ő volt az, aki 2013-ban csatlakozott hozzánk, ő az, aki benne ül az autónkban, és képes eredményeket elérni egy olyan eszközzel, amit mi nyújtunk neki. De mindig ezen a két dolgon múlik.”

„Mi sem érhettük volna el nélküle ezeket az eredményeket, és feltehetően ő sem tudta volna elérni a megfelelő autó nélkül. Nem akarok teret adni azoknak a hangoknak, melyek azt mondják, hogy ’egy Mercedes vezet, nyilvánvaló, hogy annyi versenyt megnyer’. Az a versenyző, aki ezt mondja, ki kellene, hogy elemezze azt, hogy ők miért nem tudtak eljutni a Mercedeshez.”

Wolff azt mondja, számára is felfoghatatlan, hogy Hamilton be tudta állítani Schumacher ezen elképesztő rekordját.

„Hihetetlen, hogy Lewis elérte ezt a 91 győzelmet. Számomra Michael mindenek felett áll. Ő egy ikon. Beállítani ezt a rekordot, és az, hogy mi beállítottuk a Ferrari rekordját tavaly, már-már szürreális.”

„De a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket, és azt gondolom, Michael ugyanezt mondta. Lewis pedig még ott van a versenypályán.”

„De talán valaki most az óvodában vagy iskolában, aki egy napon Lewis rekordjára hajt majd. És ennek így is kell lennie.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!