Wolff nem folyik bele Vettel és az Aston Martin tárgyalásaiba - F1VILÁG.HU

Wolff nem folyik bele Vettel és az Aston Martin tárgyalásaiba

HIRDETÉS
Toto Wolff azt mondja, hiába résztulajdonos az Aston Martinnál, nem fog beleszólni a brit autógyártó és a Sebastian Vettel közti esetleges tárgyalásokba.
GP UNGHERIA  F1/2020 -  SABATO 18/07/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

A Mercedes motorsport-igazgatója szoros barátságot ápol a Racing Point F1-es csapatát, illetve az Aston Martint tulajdonló Lawrence Stroll-lal, sőt, a brit autógyártóban nemrég 5 százalékos tulajdonrészt szerzett.

A Ferraritól év végén távozni kényszerülő négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel egyeztetéseket folytat a Racing Point csapatával, egyelőre azonban nincs megállapodás. Úgy tudni, a német versenyzőt Sergio Perez helyére szerződtetné a jövőre már Aston Martin néven futó csapat.

Toto Wolff azt mondja, ő nem kíván belefolyni a Vettellel való egyeztetésekbe.

„A résztulajdonosi mivoltom a vállalatnál semmiféle kapcsolatban nem áll az F1-es versenycsapattal” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak.

„Nem vagyok érintett semmiféle egyeztetésben Lawrence Stroll, Otmar [Szafnauer – csapatfőnök] és Sebastian között. Nyilván jól ismerem Sebastiant, és részt is vettem néhány – mondjuk úgy – közösségi összejövetelen, de semmi több.”

Wolff mindazonáltal elismeri, ha Vettel az Aston Martinhoz szerződne, az komoly előnyökkel járna a csapat számára.

„Azt gondolom, Checo [Perez] nagyon értékes része a csapatnak. Remek versenyző, egy ismert minőséget képvisel a Racing Point számára. Másfelől viszont Sebastian egy négyszeres világbajnok, aki sebességet, rengeteg mérnöki tudást és fontos marketingeszközöket tud letenni az asztalra.”


„Végső soron ugyanakkor Lawrence döntése lesz az, hogy mi a legjobb felállás a csapata számára.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!