Wolff nem haragudna, ha Hamilton elszerződne a Mercedestől - F1VILÁG.HU

Wolff nem haragudna, ha Hamilton elszerződne a Mercedestől

HIRDETÉS
A Mercedes csapatvezetője tisztában van vele, hogy Lewis Hamilton nem marad örökké türelmes a gyengélkedő istállónál, ennek ellenére meggyőződése, hogy a pilóta év végén lejáró szerződése meg lesz hosszabbítva.
2023 Bahrain Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Lewis Hamilton

A Mercedes nyolcévnyi dominancia után sorozatban a második évét kezdi pocsékul a Forma-1-ben, így továbbra is aktuális a kérdés: vajon a sportág valaha volt legsikeresebb pilótájaként mit lép Lewis Hamilton, miközben év végén lejár a szerződése? Toto Wolff csapatvezető határozottan állítja, hogy a Mercedes mindkét pilótája hűséges a csapathoz, így nem számol azzal, hogy a közeljövőben bármelyiküket is pótolni kellene.

„Fogalmam sincs, az uborkaszezonban miről beszéltek, azt viszont tudom, Lewis és George kapcsán hányadán állunk. Semmi más nem számít. Szó van róla, mikor és hol akarjuk aláírni, de néhány feltételt és dátumot meg kell változtatnunk.”

Amikor Wolffot arról kérdezték, bízik-e Hamilton szerződéshosszabbításában, a csapatvezető így reagált: „Teljes mértékben hiszek benne.”

Wolff szerint Hamiltonnak semmi oka kifelé kacsingatni, bár azt hozzátette: ha egy-két éven belül nem javul a helyzet a Mercedesnél, akkor elképzelhetőnek tartja, hogy a hétszeres világbajnok távozik tőlük.

„Kétlem, hogy Lewis elhagyná a Mercedest, miközben ilyen erős kötelékre alapozzuk az egymás iránti bizalmunkat. Semmi okunk kételkedni a másikban, még egy ilyen nehéz helyzetben sem. Persze pilótaként szüksége van egy gyors autóra, ha újabb világbajnoki címet akar szerezni. Ha a következő néhány év során mi nem szolgálunk ilyennel, akkor máshol kell keresnie. Nem neheztelnék rá, ha egy-két év múlva így tenne” – fogalmazott Wolff.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!