Wolff nem lát sok esélyt Schumacher 2024-es visszatérésére - F1VILÁG.HU

Wolff nem lát sok esélyt Schumacher 2024-es visszatérésére

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff egyelőre nem lát sok esélyt arra, hogy Mick Schumacher 2024-ben újra állandó tagja lesz a száguldó cirkusz mezőnyének.
2023 Barcelona, Pirelli Test, Day 1 - Sebastian Kawka Mercedes Mick Schumacher

A német versenyző 2021-ben és 2022-ben a Haas színeiben versenyzett az F1-ben, az amerikai istálló azonban két szezon után megvált tőle. Schumacher most a Mercedes tartalékversenyzőjeként tevékenykedik, célja pedig természetesen az, újra versenyezzen a királykategóriában.

Nemrégiben voltak pletykák arra vonatkozóan, hogy Schumacher jövőre esetleg a Williamsnél kap majd lehetőséget, főnöke, Toto Wolff szerint azonban nehéz helyzetben vannak, mert nemigen van szabad ülés a mezőnyben.

„Ez egy nehéz helyzet, mert a Mercedesnél nincs hely, én pedig szeretném, ha Mick üléshez jutna, és meg is érdemli” – mondta Wolff a német Sky Sport televíziónak.

„A helyzet 2024-re nem kedvező, 2025-ben újra kinyílik majd néhány ajtó, de ki kell várnunk, hogy lássuk, hogyan alakul a helyzet a Williamsnél. Szóval nem könnyű. Óvatosnak kell lennünk, mert ha túlságosan támogatjuk Micket, akkor persze lesznek kritikusok, akik meg akarják nehezíteni a dolgunkat.”

Schumacher szerdán először vezethette a Mercedes idei F1-esét: Barcelonában 152 kört tett meg a Pirelli gumitesztjének keretében.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!