Wolff: Nem szándékosan okozott balesetet Rosberg

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint Lewis Hamilton félreértette Nico Rosberg szavait, egyáltalán nem igaz ugyanis, hogy a német szándékosan tette tönkre csapattársa, egyben bajnoki riválisa versenyét Belgiumban.


Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint Lewis Hamilton félreértette Nico Rosberg szavait, egyáltalán nem igaz ugyanis, hogy a német szándékosan tette tönkre csapattársa, egyben bajnoki riválisa versenyét Belgiumban.

A Mercedes versenyzői a vasárnapi futam második körében ütköztek össze, a baleset következtében Hamilton defektet kapott, így végül 29 pontos hátrányba került Rosberggel szemben.

Az esetet követően a Mercedes vezérkara összeült a versenyzőkkel, ezután Hamilton úgy nyilatkozott, Rosberg kvázi elismerte, szándékosan ment neki a Les Combes nevű kanyarban.

„Épp most volt egy meetingünk a történtekről, ő pedig lényegében azt mondta, hogy szándékosan tette” – mondta a brit még vasárnap, kora este.

„Azt mondta, elkerülhette volna a dolgot. Úgy fogalmazott, hogy bizonyítani akart. Gyakorlatilag kijelentette, hogy azért csinálta, hogy megmutassa!”

„És nem kell pusztán az én véleményemre támaszkodni, meg lehet kérdezni erről Totót [Wolff] és Paddy-t [Lowe] is, akik szintén nem örülnek annak, amit csinált.”

A helyszínen tartózkodó újságírók természetesen rögtön megkérdezték Toto Wolffot, mi a véleménye Hamilton nyilatkozatáról. A szakember – bár megerősítette, hogy Hamilton megfogalmazása helyes volt – rámutatott arra, Rosberg egyszerűen arra gondolt, hogy nem vette el a gázt, amikor fej-fej mellett csatáztak, nem pedig szándékosan ütközött csapattársának.

„Nico úgy érezte, tartania kell az ívét. Azt gondolta, Lewisnak kellett volna elég helyet hagynia, és hogy Lewis ezt nem tette meg” – mondta Wolff.

„Szóval nem értettek egyet egy igencsak heves vitában, de nem szándékos balesetről volt szó. Ez nonszensz.”

„De ez semmit nem változtat a forgatókönyvön, mert ez az incidens nem elfogadható számunkra. Amit láttunk, az az, hogy Nico nem volt felkészülve a kanyarkijáratra, és ő okozta a balesetet. Ez pedig olyasvalami, amit nem szeretnénk, hogy megtörténjen.”

„Egy olyan baleset volt, amit el lehetett volna kerülni, ráadásul a második körben. Nico volt az, aki támadott, és nem kellett volna ezt tennie.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS