Wolff: Nem szegett szabályt a Ferrari

Megfelelően működik együtt a Forma-1 mezőnyéhez jövőre csatlakozó Haas csapatával a Ferrari – erre jutott Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nemrég tisztázta az ezzel kapcsolatos regulákat.


Megfelelően működik együtt a Forma-1 mezőnyéhez jövőre csatlakozó Haas csapatával a Ferrari – erre jutott Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nemrég tisztázta az ezzel kapcsolatos regulákat.

A sportot irányító testület stewardjai azt követően kényszerültek állásfoglalásra, hogy a Mercedes egyértelmű magyarázatot kért arra vonatkozólag, hogy mely alkatrészeket lehet megosztani más csapatokkal, illetve pontosan milyen feltételek mellett lehet végrehajtani aerodinamikai teszteket.

A Haas jövőre debütál a Forma-1-ben, mindezt pedig a Ferrari technikai segítségével teszi. Az amerikai istálló számos alkatrészt kap az olaszoktól, ráadásul a csapat szélcsatornáját is használhatja.

Amikor Toto Wolffot, a Mercedes motorsport-igazgatóját arról kérdezték, vajon a Ferrari átlépte-e a szabályok határait, így felelt: „Nem hinném, hogy a Ferrari a szabályokat átlépve operált volna.”

„A Ferrari és a Haas megfelelően értelmezte a szabályokat. De nem a múltat akartuk megkérdőjelezni, csupán a jövőre vonatkozóan szerettünk volna állásfoglalást. Főleg magunk miatt kértük ezt, ugyanakkor mindenkinek hiányos információi voltak.”

Wolff kifejtette, nem aggódik amiatt, hogy a Ferrari esetleg előnyt kovácsol a Haasszal való együttműködésből.

„Ez egy olyan sport, amely az előnyszerzésről szól. Ha tehát előnyt kovácsoltak abból, ahogy értelmezték a regulákat, akkor hajrá, megérdemlik.”

A szakember azt mondja, csupán azért szerettek volna pontosítást a szövetségtől, hogy tudják, a jövőben hogyan működhetnek együtt partnercsapataikkal, a Williamsszel, a Force Indiával és a Manorral.

„Sokat beszélnek a Ferrariról és a Haasról, illetve arról, hogy mi pontosítást kértünk. Szeretném megismételni, hogy csak azért kértük mindezt, hogy tisztán lássunk a jövőre vonatkozólag. Lesz partnerségünk néhány csapattal, akik a motorpartnereink, és szeretnénk optimalizálni az aerodinamikai fejlesztéseket.”

„Nem egészen voltunk biztosak a szabályokban, bizonyos területeken ugyanis kissé homályosak, kétértelműek voltak. Ezért kértünk iránymutatást.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!