Wolff: Nem ússzák meg egy kis ejnye-bejnyével! - F1VILÁG.HU

Wolff: Nem ússzák meg egy kis ejnye-bejnyével!

HIRDETÉS

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff vasárnap este Belgiumban elhintette, Nico Rosberg vélhetően nem ússza meg egy kis ejnye-bejnyével a mai versenyen történteket.


A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff vasárnap este Belgiumban elhintette, Nico Rosberg vélhetően nem ússza meg egy kis ejnye-bejnyével a mai versenyen történteket.

A német pilóta már a második körben összeütközött csapattársával, Lewis Hamiltonnal, miközben az első helyért harcoltak, a Mercedes vezérkara pedig egyöntetűen azon az állásponton van, Rosberg tehető felelőssé a balesetért.

Bő egy órával a leintés után a Mercedes megtartotta első verseny utáni értekezletét, ahol meghallgatták a versenyzők véleményét, és bár a csapat szeretné, ha egy kicsit lecsillapodnának a kedélyek, Toto Wolff biztosította Hamiltont arról, egy kis szidással nem fogják lerendezni a dolgot.

„Ma láthattuk, mit ér, egy kézrecsapás. Talán nem elegendő” – mondta a Mercedes motorsport-főnöke a verseny után.

„Ha Lewis azt mondta, hogy egy kis ejnye-bejnye lesz csak a dologból, és nem lesz semmi következmény, akkor feltehetően nincs tisztában azzal, hogy milyen büntetéseket tudunk megvalósítani.”

Amikor arról kérdezték, a csapat mit tud tenni annak érdekében, hogy rendezze sorait, a szakember így felelt: „Sok mindent. De momentán nem kívánok nyilatkozni ezzel kapcsolatban.”

„A megoldás most az lesz, hogy leülünk és meghallgatjuk a srácok véleményét, mert azt hiszem, tartozunk nekik ennyivel. Nem fogunk ujjal mutogatni Nicóra, és mondogatni azt, hogy ezt elcseszted, hiszen nagyon keményen küzdenek a bajnoki címért, és fordítva is elsülhetett volna.”

„Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy hasonló nem fog megtörténni újra, és le kell vonnunk a következtetéseket. Beszéltünk már erről korábban, a szezon elején is. Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy egymásnak ütköznek.”

Bár nem született döntés arról, hogy a Mercedes a bajnokság további versenyein nem hagyja harcolni egymással pilótáit, Wolff elhintette, vélhetően lesznek változások a filozófiában.

Hirdetés

„Rendkívül izgalmas versenyeink voltak, melyeken fair csatát vívtak egymással. Akkor urai voltak a helyzetnek. Most viszont elérkezett egy pont, a bajnokság második felében, amikor már kezd nagyon szorossá válni a dolog, és valószínűleg nagyobb intenzitással kell kezelnünk a helyzetet, hogy megbizonyosodjunk arról, a szezon elején lefektetett határokon belül maradnak.”

„Túl korai volna még részletesen kifejteni ezt, hiszen az ördög a részletekben rejlik. Mindannyian rajongók vagyunk és tartozunk magunknak, illetve mindenkinek azzal, hogy hagyjuk őket versenyezni.”

„De ma ez a filozófia azt az eredményt hozta, hogy a Mercedes értékes pontokat veszített, és nem akarjuk úgy végezni Abu Dhabiban, hogy elbukjuk a vb-címet, akár a konstruktőrit, akár az egyénit.”

„Vélhetően még nem nyomtuk azért meg az önmegsemmisítő gombot, de ha nem kezeljük helyén ezt a dolgot, bajba kerülhetünk. Egy dolog élvezni a nagyszerű versenyeket, és hagyni küzdeni őket egymással, de ha bolondot csinálunk magunkból az évad végére, azzal semmit nem nyerünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!