Wolff: Nem ússzák meg egy kis ejnye-bejnyével!

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff vasárnap este Belgiumban elhintette, Nico Rosberg vélhetően nem ússza meg egy kis ejnye-bejnyével a mai versenyen történteket.


A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff vasárnap este Belgiumban elhintette, Nico Rosberg vélhetően nem ússza meg egy kis ejnye-bejnyével a mai versenyen történteket.

A német pilóta már a második körben összeütközött csapattársával, Lewis Hamiltonnal, miközben az első helyért harcoltak, a Mercedes vezérkara pedig egyöntetűen azon az állásponton van, Rosberg tehető felelőssé a balesetért.

Bő egy órával a leintés után a Mercedes megtartotta első verseny utáni értekezletét, ahol meghallgatták a versenyzők véleményét, és bár a csapat szeretné, ha egy kicsit lecsillapodnának a kedélyek, Toto Wolff biztosította Hamiltont arról, egy kis szidással nem fogják lerendezni a dolgot.

„Ma láthattuk, mit ér, egy kézrecsapás. Talán nem elegendő” – mondta a Mercedes motorsport-főnöke a verseny után.

„Ha Lewis azt mondta, hogy egy kis ejnye-bejnye lesz csak a dologból, és nem lesz semmi következmény, akkor feltehetően nincs tisztában azzal, hogy milyen büntetéseket tudunk megvalósítani.”

Amikor arról kérdezték, a csapat mit tud tenni annak érdekében, hogy rendezze sorait, a szakember így felelt: „Sok mindent. De momentán nem kívánok nyilatkozni ezzel kapcsolatban.”

„A megoldás most az lesz, hogy leülünk és meghallgatjuk a srácok véleményét, mert azt hiszem, tartozunk nekik ennyivel. Nem fogunk ujjal mutogatni Nicóra, és mondogatni azt, hogy ezt elcseszted, hiszen nagyon keményen küzdenek a bajnoki címért, és fordítva is elsülhetett volna.”

„Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy hasonló nem fog megtörténni újra, és le kell vonnunk a következtetéseket. Beszéltünk már erről korábban, a szezon elején is. Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy egymásnak ütköznek.”

Bár nem született döntés arról, hogy a Mercedes a bajnokság további versenyein nem hagyja harcolni egymással pilótáit, Wolff elhintette, vélhetően lesznek változások a filozófiában.

„Rendkívül izgalmas versenyeink voltak, melyeken fair csatát vívtak egymással. Akkor urai voltak a helyzetnek. Most viszont elérkezett egy pont, a bajnokság második felében, amikor már kezd nagyon szorossá válni a dolog, és valószínűleg nagyobb intenzitással kell kezelnünk a helyzetet, hogy megbizonyosodjunk arról, a szezon elején lefektetett határokon belül maradnak.”

„Túl korai volna még részletesen kifejteni ezt, hiszen az ördög a részletekben rejlik. Mindannyian rajongók vagyunk és tartozunk magunknak, illetve mindenkinek azzal, hogy hagyjuk őket versenyezni.”

„De ma ez a filozófia azt az eredményt hozta, hogy a Mercedes értékes pontokat veszített, és nem akarjuk úgy végezni Abu Dhabiban, hogy elbukjuk a vb-címet, akár a konstruktőrit, akár az egyénit.”

„Vélhetően még nem nyomtuk azért meg az önmegsemmisítő gombot, de ha nem kezeljük helyén ezt a dolgot, bajba kerülhetünk. Egy dolog élvezni a nagyszerű versenyeket, és hagyni küzdeni őket egymással, de ha bolondot csinálunk magunkból az évad végére, azzal semmit nem nyerünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!