Wolff nem zárja ki, hogy Vowles visszatér majd a Mercedeshez főnöki pozícióban - F1VILÁG.HU

Wolff nem zárja ki, hogy Vowles visszatér majd a Mercedeshez főnöki pozícióban

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nem zárja ki annak lehetőségét, hogy stratégiai főnökük, James Vowles egy napon visszatér majd a német istállóhoz.

Vowles idén már a Mercedes csapatfőnökeként folytatja Forma-1-es pályafutását, miután az elmúlt években kulcsszerepet vállalat az istálló és Lewis Hamilton világbajnoki sikereiben. Toto Wolff azt mondja, nem zárhatja ki azt, hogy Vowles egy napon visszatér majd a német csapathoz, egyelőre azonban nincs napirenden a kérdés.

Az ugyanakkor biztos, hogy ő hosszú távon szeretne még a német istállónál tevékenykedni, már csak azért is, mert résztulajdonosa a csapatnak.

„Mindig nagyon nyitottan beszéltem arról, hogy mit gondolok a folytatásról. Megtettem egy lépést a tényleges munkaviszonyom, illetve a csapatban betöltött szerepem mellett azzal, hogy részvényes lettem, ami egy hosszabb távra szóló döntés” – mondta a szakember.

„Folyamatosan elmélkedem arról, hogyan mennyire tudok hozzájárulni a szervezethez, és ha egy nap azt gondolom majd, hogy egy adott területen hiányosságok vannak, legyen szó akár sportszakmai, akár technikai vagy kereskedelmi oldalról, vagy politikáról, akkor egy másodpercig sem fogok gondolkodni azon, hogy kinevezzek valakit erre a területre, és találjak valakit, aki át tudja venni azt a feladatot, amit én csinálok.”

„Hiszen résztulajdonosként a legfőbb érdekem az, hogy a csapat boldoguljon, és győzzünk a pályán. 90 százalékban ezt csinálom, a másik 10 százalék pedig a vállalat üzleti vagy financiális fejlesztése.”

„James visszatérésével kapcsolatban is azt gondolom, hogy ’soha ne mondd, hogy soha’, mivel ő nagyszerű szakember. Remélem, hogy hosszú pályafutása lesz csapatfőnökként a Williamsnél, és remélhetőleg eredményes hétvégék után látjuk majd őt a sajtótájékoztatókon. Előfordulhat, ahogy nekem is volt egy 10 éves etapom a Mercedesnél.”

„Hagyni kell repülni a madarat, hogy azt csinálja, amit szeretne, és ebben az adott pillanatban nem arra számítok, hogy vissza fog térni hozzánk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!