Friss hírek

Wolff: Növelni akarjuk a pontelőnyünket Zandvoortban!

Csalódottan hagyta maga mögött Belgiumot a Mercedes Forma-1-es csapata, Toto Wolff azonban azt mondja, készen állnak arra, hogy a hétvégi Holland Nagydíjon növeljék előnyüket az összetettben.

A száguldó cirkusz mezőnye az esős időjárás miatt nem tudott versenyezni Spa-Francorchamps-ban, és miután Max Verstappent hirdették ki győztesként, a holland 3 pontra csökkentette hátrányát a tabellán Lewis Hamiltonnal szemben. A Red Bull emellett a konstruktőri versenyben is közelebb került a német istállóhoz.

Toto Wolff azt mondja, továbbra is keserű érzések kavarognak bennük a belgiumi hétvége miatt, de természetesen már a soron következő, hollandiai versenyre koncentrálnak.

„Még mindig van bennünk frusztráltság amiatt, hogy nem versenyezhettünk Belgiumban” – mondta Wolff. „Soha nem találkoztunk még ilyen helyzettel, a körülmények pedig hihetetlenül nehezek voltak, szóval egyszerűen nem volt biztonságos versenyezni.”

„Ha az időjárás enyhült volna, szerintem hihetetlen versenyt látott volna a szenvedélyes és elkötelezett rajongótábor, mely végig várt az esőben. Szóval nem tölt el elégedettséggel minket az, hogy csak pár kört tettünk meg Belgiumban a biztonsági autó mögött, de ez van. Le kell zárnunk a dolgot, és már a következő versenyre kell fókuszálnunk.”

Wolff abban bízik, Zandvoortban ismét növelni tudják majd előnyüket az összetettben.

„Múlt hétvégén pontokat veszítettünk mindkét bajnokságban, de szerencsére nem kell sokat várnunk a következő lehetőségre, hogy növeljük az előnyünket, és ez egy izgalmas cél.”

„Az F1 több évtized után tér vissza Zandvoortba. Izgalmas pálya ez a versenyzők számára, hiszen gyors és ritmusos. Egy igazi old-school pálya, szóval biztos vagyok benne, hogy már izgatottan várják a kihívást.”

„Csapatként pedig azzal a kihívással kell megküzdenünk, hogy egy új pályára érkezünk, hiszen ez mindenki számára egy új helyszín, ez pedig azt jelenti, hogy friss lehetőségeket kínál arra, hogy előnybe kerüljünk. Szóval várjuk már, hogy pályára guruljunk pénteken, és felvegyük a versenyt ellenfeleinkkel. Izgalmas lesz látni, ki lesz majd az élen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!