Wolff optimista az ausztriai szezonnyitóval kapcsolatban - F1VILÁG.HU

Wolff optimista az ausztriai szezonnyitóval kapcsolatban

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke alig várja, hogy megkezdjék a 2020-as F1-es szezont, annak pedig különösen örül a szakember, hogy erre majd Spielbergben, az osztrák versenypályán kerülhet sor.
SPIELBERG,AUSTRIA,28.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Lewis Hamilton (GBR/ Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Harald Steiner - For editorial use only. Image is free of charge.

Az F1 jelenlegi tervei szerint július 5-én rajtolhat a 2020-as szezon Ausztriában, majd július 12-én még egy versenyt rendeznének Spielbergben.

Wolff szerint nem jelent majd problémát az ausztriai szezonkezdet – sem a Forma-1 mezőnyének, sem pedig az országnak, hiszen Ausztria sikeresen kezelte a koronavírus-helyzetet, így biztonságos helyszínnek mondható. 

„Optimista vagyok azzal kapcsolatban, hogy Ausztriában megkezdhetjük a szezont, mert Ausztria volt az egyik legjobb ország, amely alacsonyan tudta tartani a vírussal kapcsolatos számokat” – nyilatkozta Wolff. 

„És úgy gondolom, hogy elő fognak állni egy tervvel, hogy hogy tudunk majd versenyezni.”

Wolff hozzátette, személyesen is kötődik a spielbergi versenypályához, hiszen versenyzői korszakában ő is élt ezen a helyszínen. 

„Nagyon jól ismerem a pályát, mert több ezer kört megtettem ott versenyzőként és instruktorként” – mondta. „Amikor junior versenyző voltam, Spielbergben éltem. Olyan számomra, mint a második otthonom. Szeretem Stájerországot, és nagyon kedves emlékek fűznek ehhez a helyhez.”

„Nagyon büszkévé tesz, hogy itt fogjuk megkezdeni a szezont, hogy Ausztria lesz a szezonnyitó nagydíj, és hogy végre rögtön két egymást követő hétvégét is teljesítünk itt. Nagyon-nagyon várom már.”

A csapatfőnök elmondta, a Mercedes hatékonyan tudott dolgozni a koronavírus-járvány ideje alatt is, és a személyes egyeztetések helyett online tartották a kapcsolatot. Wolff úgy gondolja, ez a jövőre nézve mindenképp jó tapasztalat lehet. 

„Remek munkacsoportunk van arra, hogy megszervezze a koronavírus utáni életet a távolságtartással, úgy, hogy az asztalokat és munkaállomásokat elmozdítják” – nyilatkozta Wolff a terveikről. „Szóval nagyon más lesz. Amit megtanultunk, az az, hogy sok mindent meg tudunk csinálni otthonról is. Ezek a Zoom és Skype vagy Webex konferenciák nagyon hatékonyak, szóval úgy gondolom, hogy ez változást fog hozni a munkában.

Hirdetés

„És természetesen a következő versenyeket is tervezzük, és remélhetőleg hamarosan elkezdődhet a szezon” – tette hozzá. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!