Wolff optimista az ausztriai szezonnyitóval kapcsolatban

SPIELBERG,AUSTRIA,28.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Lewis Hamilton (GBR/ Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Harald Steiner - For editorial use only. Image is free of charge.
Fotó: Red Bull
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke alig várja, hogy megkezdjék a 2020-as F1-es szezont, annak pedig különösen örül a szakember, hogy erre majd Spielbergben, az osztrák versenypályán kerülhet sor.

Az F1 jelenlegi tervei szerint július 5-én rajtolhat a 2020-as szezon Ausztriában, majd július 12-én még egy versenyt rendeznének Spielbergben.

Wolff szerint nem jelent majd problémát az ausztriai szezonkezdet – sem a Forma-1 mezőnyének, sem pedig az országnak, hiszen Ausztria sikeresen kezelte a koronavírus-helyzetet, így biztonságos helyszínnek mondható. 

„Optimista vagyok azzal kapcsolatban, hogy Ausztriában megkezdhetjük a szezont, mert Ausztria volt az egyik legjobb ország, amely alacsonyan tudta tartani a vírussal kapcsolatos számokat” – nyilatkozta Wolff. 

„És úgy gondolom, hogy elő fognak állni egy tervvel, hogy hogy tudunk majd versenyezni.”

Wolff hozzátette, személyesen is kötődik a spielbergi versenypályához, hiszen versenyzői korszakában ő is élt ezen a helyszínen. 

„Nagyon jól ismerem a pályát, mert több ezer kört megtettem ott versenyzőként és instruktorként” – mondta. „Amikor junior versenyző voltam, Spielbergben éltem. Olyan számomra, mint a második otthonom. Szeretem Stájerországot, és nagyon kedves emlékek fűznek ehhez a helyhez.”

„Nagyon büszkévé tesz, hogy itt fogjuk megkezdeni a szezont, hogy Ausztria lesz a szezonnyitó nagydíj, és hogy végre rögtön két egymást követő hétvégét is teljesítünk itt. Nagyon-nagyon várom már.”

A csapatfőnök elmondta, a Mercedes hatékonyan tudott dolgozni a koronavírus-járvány ideje alatt is, és a személyes egyeztetések helyett online tartották a kapcsolatot. Wolff úgy gondolja, ez a jövőre nézve mindenképp jó tapasztalat lehet. 

„Remek munkacsoportunk van arra, hogy megszervezze a koronavírus utáni életet a távolságtartással, úgy, hogy az asztalokat és munkaállomásokat elmozdítják” – nyilatkozta Wolff a terveikről. „Szóval nagyon más lesz. Amit megtanultunk, az az, hogy sok mindent meg tudunk csinálni otthonról is. Ezek a Zoom és Skype vagy Webex konferenciák nagyon hatékonyak, szóval úgy gondolom, hogy ez változást fog hozni a munkában.

„És természetesen a következő versenyeket is tervezzük, és remélhetőleg hamarosan elkezdődhet a szezon” – tette hozzá. 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS