Wolff reagált Hamilton ellenszegülésére - F1VILÁG.HU

Wolff reagált Hamilton ellenszegülésére

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elismerte, hogy Lewis Hamilton helyes döntést hozott, amikor úgy döntött, hogy ellentmond a kérésüknek, és nem megy ki kerékcserére a futam utolsó köreiben.
2019 British Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton, followed by Valtteri Bottas Mercedes

Hamilton magabiztosan vezette a Brit Nagydíjat, amikor 7 körrel a verseny vége előtt csapata arra kérte, menjen a bokszba friss abroncsokért. A brit pilóta azonban úgy döntött, hogy a pályán marad, így a csapat hiába várta a bokszban

Az ötszörös világbajnok elmondta, kockázatosnak érezte a kiállást, a gumijai pedig nem voltak rossz állapotban, ezért maradt kint. 

Wolff úgy nyilatkozott, csapaton belül sem volt egyetértés abban, hogy kihívják-e versenyzőjüket, aki a csere után az első helyre tért volna vissza. 

„Volt néhány belső vitánk arról, hogy kiálljunk-e, vagy ne – volt egy ingyen kiállásunk a lágy gumikra a végén” – mondta a szakember. 

„A versenyző szempontjából mindig rizikós a kiállás, de a tiszta adatok szempontjából ez egy ingyen kiállás, és inkább váltanánk a lágyakra, mert ha bejön a biztonsági autó, akkor veszélynek vagy kitéve a kemény gumikon.”

„Szóval fele-fele helyzet volt, és aztán megkérdeztük, ő mit gondol, és azt hiszem, a helyes döntést hozta, még akkor is, ha egy kicsit aggódtunk a végén a hólyagosodás miatt.”

„De a gumik kitartottak, és helyes volt, hogy kint maradt” – folytatta Wolff. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!