Wolff reagált Hamilton ellenszegülésére

2019 British Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton, followed by Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elismerte, hogy Lewis Hamilton helyes döntést hozott, amikor úgy döntött, hogy ellentmond a kérésüknek, és nem megy ki kerékcserére a futam utolsó köreiben.

Hamilton magabiztosan vezette a Brit Nagydíjat, amikor 7 körrel a verseny vége előtt csapata arra kérte, menjen a bokszba friss abroncsokért. A brit pilóta azonban úgy döntött, hogy a pályán marad, így a csapat hiába várta a bokszban

Az ötszörös világbajnok elmondta, kockázatosnak érezte a kiállást, a gumijai pedig nem voltak rossz állapotban, ezért maradt kint. 

Wolff úgy nyilatkozott, csapaton belül sem volt egyetértés abban, hogy kihívják-e versenyzőjüket, aki a csere után az első helyre tért volna vissza. 

„Volt néhány belső vitánk arról, hogy kiálljunk-e, vagy ne – volt egy ingyen kiállásunk a lágy gumikra a végén” – mondta a szakember. 

„A versenyző szempontjából mindig rizikós a kiállás, de a tiszta adatok szempontjából ez egy ingyen kiállás, és inkább váltanánk a lágyakra, mert ha bejön a biztonsági autó, akkor veszélynek vagy kitéve a kemény gumikon.”

„Szóval fele-fele helyzet volt, és aztán megkérdeztük, ő mit gondol, és azt hiszem, a helyes döntést hozta, még akkor is, ha egy kicsit aggódtunk a végén a hólyagosodás miatt.”

„De a gumik kitartottak, és helyes volt, hogy kint maradt” – folytatta Wolff. 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!