Friss hírek

Wolff reméli, a fejlesztéseknek hála harcban lesznek Barcelonában

Rendkívül elégedett a Mercedes által elért fejlődéssel a csapatot irányító Toto Wolff, a szakember ugyanakkor rámutatott, még nem sikerült teljesen megszabadulniuk a „delfinezés” jelenségétől.

Az ezüstnyilak több új fejlesztéssel érkeztek meg a Spanyol Nagydíjra, versenyzői pedig remekül szerepeltek a pénteki nyitónapon: George Russell a 2., Lewis Hamilton pedig a 3. legjobb idővel zárt, a pilóták ráadásul örömmel konstatálták, hogy a pálya egyeneseiben már nem volt jelen az eddig komoly nehézségeket okozó pattogó mozgás.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a pénteki edzésnap végén arról beszélt, nagyon büszke az egész csapatra, hiszen úgy tűnik, a fejlesztések jól működnek.

Hirdetés
 

„Mindkét vállalatunk nagyon keményen dolgozott. Brixworth valóban területet nyert a többi erőforrásgyártóval szemben, amit fantasztikus látni, nagyon büszke vagyok. Ami a kasztnit illeti, lassan odaérünk, egy újabb szolid pénteket zártunk Miami után” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„Látnunk kell, hogy amikor a mezőny feljavul szombaton, képesek leszünk-e tartani azt a fajta teljesítményt, és legalább harcban leszünk-e, vagy szolidan ott leszünk a top 3-ban.”

A „delfinezéssel” kapcsolatban Wolff kifejtette, bár sikerült előrelépéseket tenniük, a gyors kanyarokban még mindig sokat veszítenek ellenfeleikkel szemben.

„Jobb a helyzet, de még nem jutottunk el arra a szintre, hogy a versenyzők kényelmesen érezzék magukat a gyors kanyarokban. A 3-as és 9-es kanyarokban rengeteg időt veszítünk. Egyszerűen csak ki kell találnunk, hogy mit csináljunk szombaton.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!