Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Wolff reméli, legalább 12 F1-es verseny lesz idén

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt reméli, legalább 12 világbajnoki versenyt meg tudnak rendezni a 2020-as Forma-1-es szezonban.

A koronavírus-járvány miatt a királykategória idénye sem tudott márciusban elkezdődni, az F1 vezetősége pedig néhány hete jelentette be, a világbajnokság július elején, Ausztriában startol majd.

Egyelőre 8 európai, zárt kapus futam időpontját jelentették be, a versenynaptár további részén folyamatosan dolgoznak az illetékesek.

A terv az, hogy szeptemberben Eurázsia, Ázsia, majd Amerika és a Közel-Kelet felé vegye az irányt a mezőny.

A Forma-1 fel van készülve arra, hogy a tervezett távoli versenyek közül nem mindegyiket tudják megtartani, ebben az esetben pedig további európai futamokkal bővülhet a program.

„Tudjuk, hogy az európai naptár meglehetősen szolidnak tűnik. Azt gondolom, a két közel-keleti verseny is rendben lesz az év végén. Szóval az őszi rést kell feltöltenünk. És remélem, hogy legalább 12, vagy annál több versenyt megtarthatunk” – mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

„Persze kihívást jelent. Mindannyian tudjuk, miért, de szerintem tartozunk a rajongóinknak annyival, hogy visszatérünk a versenyzéshez, és remek show-val szolgáljuk ki őket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!