Wolff: Rosberg nem szándékosan csinálta - F1VILÁG.HU

Wolff: Rosberg nem szándékosan csinálta

HIRDETÉS

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff szerint Lewis Hamilton és Nico Rosberg csapaton belüli rivalizálása nem hasonlítható Ayrton Senna és Alain Prost korábbi elmérgesedett viszonyához.


A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff szerint Lewis Hamilton és Nico Rosberg csapaton belüli rivalizálása nem hasonlítható Ayrton Senna és Alain Prost korábbi elmérgesedett viszonyához.

A Mercedes párosa a múlt hétvégi Monacói Nagydíjon rúgta össze a port, miután Rosberg az időmérő edzésen hibázott, a meglengetett sárga zászlók miatt pedig csapattársa, Hamilton nem tudott javítani addigi idején.

A pole-ból így a német rajtolhatott, aki másnap meg is nyerte a futamot Hamilton előtt.

A 2008-as év legjobbja a történtek után úgy nyilatkozott, úgy fogja kezelni a helyzetet, mint annak idején Senna – a brazil 1990-ben az évadzárón ütközött össze Prosttal, így ő lett a világbajnok, később pedig elismerte, szándékosan húzta rá a kormányt a franciára.

Wolff szerint – bár nyilvánvalóan feszült a hangulat versenyzőik között – nem kell párhuzamot vonni.

„Sokszor hasonlítgatták össze a helyzetet a Senna/Prost történettel, ami azért egyfajta bók Lewis és Nico számára – de a helyzet most teljesen más” – mondta a Mercedes motorsport-igazgatója.

„A Mercedes filozófiája lehetővé teszi, hogy a versenyzők megküzdjenek egymással. Hagyjuk, hogy a srácok játszanak játékaikkal, feltéve, hogy nem törik össze azokat. Elég feszült tud lenni a légkör, amikor ilyen keményen küzdenek egymás ellen, de a versenyzők tudják, hogy nem tolerálunk semmiféle incidenst.”

Wolff hozzátette, teljesen nyilvánvaló, hogy Rosberg nem szánt szándékkal akadályozta Hamiltont az időmérőn.

„A versenybírók teljesen függetlenek. Ők látják az adatokat, ki is faggatták Nicót, és úgy találták, hogy egyszerű hiba volt, ezt pedig el kell fogadni. Csapaton belül teljesen átláthatóak az adatok, versenyzőinket egyenlő bánásmódban részesítjük, ugyanazok az eszközök és lehetőségek állnak rendelkezésükre.”

Hirdetés

„Tisztességes eljárásokat alkalmazunk, például arra vonatkozóan, hogy ki hajt ki először az időmérőn, vagy ki élvez prioritást a versenystratégiák esetében. Folyamatosan megpróbálunk javítani minden területen, de nem tervezünk semmiféle változtatást.”

„A prioritás minden egyes versenyen az, hogy az Ezüstnyilak nyerjenek – és nem arról szól a történet, hogy melyik pilótánk nyer.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff: Rosberg nem szándékosan csinálta
Vasseur: Az időmérőkön kell javulnunk, a versenytempó rendben volt
Sainz: Nem volt esély a Mercedes legyőzésére…
Perez számára rémálom volt a Spanyol Nagydíj

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!