Wolff „rövid távon” biztosan marad a Mercedesnél - F1VILÁG.HU

Wolff „rövid távon” biztosan marad a Mercedesnél

HIRDETÉS
Nem lesz az Aston Martin ügyvezetője, sőt, még befektetője sem akar lenni a brit autógyártónak a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff.
SPIELBERG,AUSTRIA,08.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows executive director Toto Wolff (Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.

A szakember szerződése a 2020-as év végén jár le a német istállónál, az elmúlt hónapokban pedig rengeteget pletykáltak arról, hogy hamarosan távozik a Mercedestől.

Egyesek azt is tudni vélték, Wolff az Aston Martin ügyvezetője lesz, hiszen remek kapcsolatot ápol Lawrence Stroll-lal, aki egy konzorcium révén nemrég felvásárolta a brit autógyártót.

Wolff viszont ismét leszögezte, nincs alapjuk az ezzel kapcsolatos pletykáknak.

„A szerződésem 2020 végéig szól, és remek egyeztetéseket folytatunk arról, hogy mit is akarunk csinálni közösen” – mondta a szakember az Österreich című lapnak adott nyilatkozatában.

„De most ezeket a háttérbe szorította a koronavírus, hiszen komolyabb problémákat kell megoldanunk – emberi problémákat a vállalatunkon belül.”

Wolff azt mondja, kizárt, hogy az Aston Martin ügyvezetője lesz.

„És nem leszek befektető sem” – szögezte le.

Amikor a Lawrence Strollhoz fűződő kapcsolatáról kérdezték, a Mercedes-főnök kifejtette: „Stroll és a csapata komoly vásárlói a mi csapatunknak. Emellett Lawrence jó barátom is évek óta – függetlenül az üzleti kapcsolatainktól.”

„Lawrence az Aston Martin elnöke lett, és ebből az emberek mindenfélére következtetnek…”

Hirdetés

A Wolff jövőjével kapcsolatos találgatások viszont vélhetően nem érnek véget, főleg úgy, hogy a szakember elismerte, a színfalak mögött vannak azért problémák a Mercedesnél.

„Én már a nyolcadik évemet töltöm a Mercedesnél, imádom ezt a sportot, imádom ezt a csapatot. Viszont meglepett néhány télen elvégzett változás, illetve egyes személyek viselkedése. És ennek is köze van ahhoz, hogy mit fogok csinálni 2020-ban, illetve azután.”

„De továbbra is a Mercedes motorsport-főnöke vagyok, és az is maradok, én felelek a Forma-1-es csapatért, és rövid távon semmi sem fog változni.”

Wolff cáfolja, hogy a Lewis Hamiltonnal való kapcsolata sem a régi már.

„Teljesen nonszensz. Szorosabb a kapcsolatunk, mint valaha, és minden nap beszélünk a jövőnkről. Minden arra utal, hogy ugyanebben a felállásban folytatjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!