Wolff „rövid távon” biztosan marad a Mercedesnél

SPIELBERG,AUSTRIA,08.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows executive director Toto Wolff (Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.
Fotó: Red Bull
Nem lesz az Aston Martin ügyvezetője, sőt, még befektetője sem akar lenni a brit autógyártónak a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff.

A szakember szerződése a 2020-as év végén jár le a német istállónál, az elmúlt hónapokban pedig rengeteget pletykáltak arról, hogy hamarosan távozik a Mercedestől.

Egyesek azt is tudni vélték, Wolff az Aston Martin ügyvezetője lesz, hiszen remek kapcsolatot ápol Lawrence Stroll-lal, aki egy konzorcium révén nemrég felvásárolta a brit autógyártót.

Wolff viszont ismét leszögezte, nincs alapjuk az ezzel kapcsolatos pletykáknak.

„A szerződésem 2020 végéig szól, és remek egyeztetéseket folytatunk arról, hogy mit is akarunk csinálni közösen” – mondta a szakember az Österreich című lapnak adott nyilatkozatában.

„De most ezeket a háttérbe szorította a koronavírus, hiszen komolyabb problémákat kell megoldanunk – emberi problémákat a vállalatunkon belül.”

Wolff azt mondja, kizárt, hogy az Aston Martin ügyvezetője lesz.

„És nem leszek befektető sem” – szögezte le.

Amikor a Lawrence Strollhoz fűződő kapcsolatáról kérdezték, a Mercedes-főnök kifejtette: „Stroll és a csapata komoly vásárlói a mi csapatunknak. Emellett Lawrence jó barátom is évek óta – függetlenül az üzleti kapcsolatainktól.”

„Lawrence az Aston Martin elnöke lett, és ebből az emberek mindenfélére következtetnek…”

A Wolff jövőjével kapcsolatos találgatások viszont vélhetően nem érnek véget, főleg úgy, hogy a szakember elismerte, a színfalak mögött vannak azért problémák a Mercedesnél.

„Én már a nyolcadik évemet töltöm a Mercedesnél, imádom ezt a sportot, imádom ezt a csapatot. Viszont meglepett néhány télen elvégzett változás, illetve egyes személyek viselkedése. És ennek is köze van ahhoz, hogy mit fogok csinálni 2020-ban, illetve azután.”

„De továbbra is a Mercedes motorsport-főnöke vagyok, és az is maradok, én felelek a Forma-1-es csapatért, és rövid távon semmi sem fog változni.”

Wolff cáfolja, hogy a Lewis Hamiltonnal való kapcsolata sem a régi már.

„Teljesen nonszensz. Szorosabb a kapcsolatunk, mint valaha, és minden nap beszélünk a jövőnkről. Minden arra utal, hogy ugyanebben a felállásban folytatjuk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS