Wolff: Russell elfogadja az ifjú oroszlán szerepét a Mercedesnél - F1VILÁG.HU

Wolff: Russell elfogadja az ifjú oroszlán szerepét a Mercedesnél

HIRDETÉS
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azt mondja, bár George Russell a legrosszabbkor érkezett meg csapatukhoz, biztos benne, hogy a fiatal pilóta hamarosan versenyeket fog nyerni a német istállóval, és a bajnoki címért is küzdeni fog majd. Ezzel együtt úgy látja, Lewis Hamilton is megszerezheti nyolcadik világbajnoki címét.
2022 Hungary Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Lewis Hamilton George Russell

Russell idén vette át az Alfa Romeóhoz távozó Valtteri Bottas helyét, a Mercedesnek azonban idén nemigen van esélye a futamgyőzelmekre, pláne nem a világbajnoki címekre. A most 24 esztendős versenyző viszont idén már 7 alkalommal is felállhatott a dobogóra, és jelenleg a pontversenyben is előkelőbb helyet foglal el, mint csapattársa, Hamilton.

Toto Wolff azt mondja, biztos benne, hogy fényes jövő vár Russellre, aki azonban egyelőre „elfogadja az ifjú oroszlán” szerepét a Mercedes csapatánál.

„George egy nagyszerű személyiség, nyilván reménykedett abban, hogy a Mercedeshez kerül, és versenyeket, illetve világbajnoki címeket nyer majd. Rossz volt az időzítés, de legalább a középmezőnybe már feljutott!” – mondta mosolyogva az osztrák szakember. „Szóval el fog jönni az ő ideje is, fog versenyeket nyerni, és harcolni fog a világbajnoki címekért. Abszolút megvan benne minden, ami ehhez kell. De lehet, hogy lesz még egy bajnoki címe Lewisnak addig?”

„A versenypályán való kapcsolatukat is ki kell még alakítaniuk, mivel nemigen volt még szoros versenyzés köztük. Zandvoort után az volt az érzésem, hogy túl közel jártak egymáshoz, és balul is elsülhetett volna, de ők a szakértői ennek.”

Wolff hozzátette, véleménye szerint rendkívül jól működik a dinamika Hamilton és Russell között, akik kiválóan tudnak együtt dolgozni a csapat fejlődése érdekében.

„Én úgy írnám le kettejük kapcsolatát, hogy megvan köztük a tisztelet” – magyarázta a csapatfőnök.

 „Egy kezdő versenyző tisztelete, elismervén, hogy csapattársa minden idők legjobbja – Michael mellett –, és Lewis tisztelete, aki önmagát látja George-ban. Ami a tehetséget és a kort illeti – és furcsán hangzik, hiszen általában az embernek a csapattársa a legnagyobb ellensége, de – Lewis mentorálja George-ot, George pedig elfogadja az ifjú oroszlán szerepét. Ugyanakkor mindkettejükben megvan az ambíció, hogy legyőzzék csapattársukat, és versenyeket, illetve bajnoki címeket nyerjenek, és azt gondolom ez a dinamika nagyon jól működik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!