Friss hírek

Wolff: Russellnek figyelembe kellett volna vennie, hogy egy Mercedes van előtte

2020 Bahrain Grand Prix, Friday - Steve Etherington Toto Wolff Mercedes
Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke szerint George Russell túl agresszív volt, amikor megpróbálta megelőzni Valtteri Bottast, ugyanakkor nem egyértelmű számára, hogy ki volt a hibás az Emilia-Romagna Nagydíjon történt ütközésért.

Bottas és Russell a verseny 32. körében ütköztek, és már a baleset után szóváltásba keveredtek – a futam után sem változott a pilóták véleménye, Bottas Russellt, Russell pedig Bottast hibáztatja a balesetért. 

A Mercedes csapatfőnöke szerint nem egyértelmű a helyzet, így mindkét versenyzőt megérti, ugyanakkor szerinte Russell túl agresszív volt.

„Kettőn áll a vásár. Ez egy csúnya baleset volt” – mondta Wolff. „Megértem mindkét versenyző szemszögét, de ha kívülről nézzük, ahol mi ülünk a Mercedesnél, akkor ennek nem kellett volna megtörténnie. Szerintem mindketten azt gondolják, hogy nem ők a hibásak, és le kell szögeznem, hogy számomra nem egyértelmű.”

„Ez egy DRS-es manőver volt, és úgy gondolom, hogy ha egy versenyző nem próbál beférkőzni egy résbe, akkor nem is versenyző” – folytatta Wolff. 

„Másrészt talán túl agresszív dolog volt, figyelembe véve, hogy egy Mercedes volt ott és száradt a pálya.”

Russell a Mercedes junior programjának tagja, így Wolff jól ismeri őt: a szakember elmondta, egyelőre nem beszéltek a történtekről. 

„Mindig ugratom őt, és azt mondtam neki, hogy ha jó munkát végez, akkor ülhet majd egy Mercedesben, ha nem, akkor a Renault Clio kupában leszünk. És ma sokkal inkább a Renault Clio kupához álltunk közelebb.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!