Wolff: Sajnálnám, ha elmaradna a Kínai Nagydíj - F1VILÁG.HU

Wolff: Sajnálnám, ha elmaradna a Kínai Nagydíj

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke sajnálná, ha elmaradna a Kínai Nagydíj a koronavírus-járvány miatt – ám tudja, hogy az egészség az első.
Toto Wolff, Mercedes AMG F1 Director of Motorsport at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Race, Marina Bay Circuit, Singapore, Sunday 16 September 2018.

A 2020-as F1-es versenynaptár szerint április 19-én tartják a Kínai Nagydíjat, azonban a koronavírus miatt elképzelhető, hogy elhalasztják vagy törölni fogják az eseményt

A legújabb információk szerint akár az is szóba jöhet, hogy decemberben fogják tartani a nagydíjat. 

Az érintettek folyamatosan egyeztetnek a kínai állapotokról, azonban például a Forma-E sorozat kínai futamát az FIA már lemondta, és már több, Kínában tartandó sporteseményt is töröltek. 

„A Formula-E-t törölték. Az három héten belül lett volna, azt hiszem, mielőtt mi odamennénk, és múlt héten törölték” – nyilatkozta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, aki elmondta, már készülnek a kínai utazásra. 

„Én nagyon remélem, hogy megyünk Kínába. Ezután megyek a Kínai Nagykövetségre a biometrikai vizsgálatra, szóval most minden úgy tűnik, hogy ott leszünk.”

Kár lenne, ha nem mennénk. Tele voltak a lelátók tavaly, minden jegyet eladtak. Kína kezd nagyon fontos piac lenni a szurkolók terén. Sanghajban remek események voltak a verseny körül, és nyilvánvalóan nem lenne jó sem a szurkolóknak, sem nekünk, ha nem mennénk.”

„De az egészség az első, és remélem, hogy tudják kontrollálni a helyzetet. Ez a prioritás” – mondta Wolff.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!