Wolff: Sajnálnám, ha elmaradna a Kínai Nagydíj - F1VILÁG.HU

Wolff: Sajnálnám, ha elmaradna a Kínai Nagydíj

Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke sajnálná, ha elmaradna a Kínai Nagydíj a koronavírus-járvány miatt – ám tudja, hogy az egészség az első.

A 2020-as F1-es versenynaptár szerint április 19-én tartják a Kínai Nagydíjat, azonban a koronavírus miatt elképzelhető, hogy elhalasztják vagy törölni fogják az eseményt

A legújabb információk szerint akár az is szóba jöhet, hogy decemberben fogják tartani a nagydíjat. 

Az érintettek folyamatosan egyeztetnek a kínai állapotokról, azonban például a Forma-E sorozat kínai futamát az FIA már lemondta, és már több, Kínában tartandó sporteseményt is töröltek. 

„A Formula-E-t törölték. Az három héten belül lett volna, azt hiszem, mielőtt mi odamennénk, és múlt héten törölték” – nyilatkozta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, aki elmondta, már készülnek a kínai utazásra. 

„Én nagyon remélem, hogy megyünk Kínába. Ezután megyek a Kínai Nagykövetségre a biometrikai vizsgálatra, szóval most minden úgy tűnik, hogy ott leszünk.”

Kár lenne, ha nem mennénk. Tele voltak a lelátók tavaly, minden jegyet eladtak. Kína kezd nagyon fontos piac lenni a szurkolók terén. Sanghajban remek események voltak a verseny körül, és nyilvánvalóan nem lenne jó sem a szurkolóknak, sem nekünk, ha nem mennénk.”

„De az egészség az első, és remélem, hogy tudják kontrollálni a helyzetet. Ez a prioritás” – mondta Wolff.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!