Wolff: Schumacherben minden megvan ahhoz, hogy az F1 legnagyobbjai közé kerüljön - F1VILÁG.HU

Wolff: Schumacherben minden megvan ahhoz, hogy az F1 legnagyobbjai közé kerüljön

HIRDETÉS
A Forma-3-as Európa-bajnokságot múlt hétvégén megnyerő Mick Schumachert méltatta a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff.
Fotó: FIA F3

A Forma-3-as Európa-bajnokságot múlt hétvégén megnyerő Mick Schumachert méltatta a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff.

Schumacher a Prema színeiben bizonyult a sorozat idei legjobbjának, 2019-ben pedig jó eséllyel már a Forma-2-es sorozatban folytatja autóversenyzői pályafutását.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója a hockenheimi szezonzáró után azt mondta, Schumacherben megvan minden, ami kell ahhoz, hogy „a sportágunk egyik legnagyobb alakja legyen”.

„Gratulálok Micknek a Forma-3-es Európa-bajnokság megnyeréséhez. Kezdettől fogva nagy figyelem kísérte versenyzését, és nagy nyomás alatt versenyzett” – mondta Wolff.

„Nem könnyű megbirkózni ezzel, főleg, ha a szezon nem indul a legjobban. De a teljesítménye a szezon második felében igazán lenyűgöző volt. Megmutatta, hogy megvan benne minden, ami kell, és a sportunk egyik legnagyobbja lehet.”

„Természetesen annak is nagyon örülünk, hogy megszerezte a Mercedes 500. futamgyőzelmét az F3-ban, és hogy egy Mercedes-motoros autóval szerezte meg a bajnoki címet.”

Korábban a Forma-3-ban Lewis Hamilton, Paul di Resta, Romain Grosjean, Nico Hülkenberg, Jules Bianchi és Esteban Ocon is Mercedes-motoros autóval lett bajnok az F3-ban.

Schumacher egyébként jelenleg egyetlen F1-es istálló juniorprogramjában sem vesz részt, a Ferrari azonban nemrég jelezte, Maranello kapui mindig nyitva állnak előtte.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!