Wolff: Sikerült fejlődni, de nem bízhatjuk el magunkat! - F1VILÁG.HU

Wolff: Sikerült fejlődni, de nem bízhatjuk el magunkat!

HIRDETÉS
Biztatóak azok a jelek, melyeket a Mercedes Forma-1-es csapata látott a közel egy hónappal ezelőtti Ausztrál Nagydíjon, Toto Wolff azonban óvatosságra int: a szakember azt mondja, nincs csodaszer, és rengeteget kell még dolgozniuk azért, hogy közel kerüljenek az élcsapatokhoz.
2023 Australian Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton

A nehéz idénykezdet után a Mercedes egy biztató dobogós eredményt ért el Melbourne-ben, a csapat pedig jelentős előrelépéseket tudott megtenni a W14-es kódjelű versenyautóval. Ennek ellenére az istállónál pontosan tudják, drasztikusan változtatniuk kell idei versenygépükön, ha újra a győzelmekért szeretnének harcba szállni.

Bár a versenypályán nem láthattuk a csapatokat az elmúlt hetekben, természetesen nem a pihenéssel telt ez az időszak sem: a Mercedes brackley-i és brixworth-i gyárában is gőzerővel dolgoztak azért, hogy az első három versenyhétvégén tanultakat felhasználják, és folyamatos előrelépéseket tegyenek. Toto Wolff szerint biztató látni azt, ahogy a legutóbbi versenyen szerepeltek, ugyanakkor nem szabad elbízniuk magukat a melbourne-i eredmények után.

„Volt néhány versenyzés nélküli hetünk, de mindkét gyárban kőkemény munka folyt” – fogalmazott az osztrák szakember. „Próbáltuk a legtöbbet kihozni ebből az időszakból, tervezett fejlesztésekkel vérteztük fel az autót, és amennyit csak lehetett, kihoztuk abból, amit eddig tanultunk.”

„Ausztrália megmutatta, hogy fejlődünk, habár óvatosnak kell lennünk azzal, hogy túl sokat lássunk bele egyetlen eredménybe. De a melbourne-i jelek biztatóak voltak, és remek motivációt jelentettek az egész csapat számára a szünet előtt.”

„A következő versenyeken szeretnénk továbbra is kisebb lépéseket megtenni előre. Az autó tovább fog fejlődni a következő hetekben, mivel folyamatosan növeljük a teljesítményt, és viszünk pályára fejlesztéseket. Izgatottan figyeljük ezek hatását, de tudjuk, hogy nincs csodaszer.”

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Bakuban vendégeskedik, ahol a szezon első sprintfutamos nagydíját rendezik. Wolff biztos benne, bőven lesznek majd izgalmas Azerbajdzsánban.

„A bakui verseny mindig drámai és szórakoztató. Ez egy kihívást jelentő pálya a közeli falakkal, szóval nincs hely a hibákra. Ráadásul a szezon első sprintfutamos hétvégéje következik a módosított formátummal. Érdekes kihívás ez, és csak egyetlen szabadedzésünk lesz arra, hogy felkészüljünk a két időmérőre és a versenyekre. Remélhetőleg ez több izgalmat és akciót jelent majd a rajongóknak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!