Friss hírek

Wolff: Sok minden múlik majd a rajton

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint Valtteri Bottas az Emilia-Romagna Nagydíj szombati időmérőjén megmutatta, hogy „őrült tempója van”, és ha a rajtja jól sikerül, a futamot is megnyerheti.

Az Emilia-Romagna Nagydíj időmérő edzésén Valtteri Bottas csapattársa, Lewis Hamilton előtt megszerezte a pole pozíciót. Toto Wolff a kvalifikációt követően versenyzőjét dicsérte, és elmondta, Bottas hihetetlen tempóját a „legjobb versenyző ellen” is meg tudta mutatni

„Egy körön hihetetlenül gyors, ahogy most is láthattuk. Őrült tempója van, ezt már a junior kategóriákban is megmutatta. És ezt most a kétségtelenül legjobb versenyző ellen is meg tudja csinálni” – mondta a csapatfőnök.

Wolff szerint a versenyen nehéz lesz előzni, ezért a rajt kulcsfontosságú lesz Bottas számára – ám az sem kétség, hogy Hamilton jelenleg jobban bánik az abroncsokkal, ez a brit előnyére válhat. 

„Itt nehéz előzni, szóval ha a rajtnál jól eljön, és kiteszi a könyökét, akkor mindenképp lesz esélye a győzelemre” – folytatta Wolff. 

„A versenyen arról lesz szó, hogy a gumikat megértsük. Úgy gondolom, hogy itt Lewisnak még mindig előnye van, de Valtteri hétvégi formája határozottan jó irányba mutat.”

A Mercedes csapata a vasárnapi versenyt követően nagy eséllyel megnyeri a konstruktőri bajnokságot – a Red Bullnak 34 ponttal többet kellene gyűjtenie az élen álló istállónál, ha esélyeit életben szeretné tartani.

„Ez egy jó lépés lenne az általános győzelem felé” – mondta Wolff. „Tudjuk, hogy nagyon el kell rontanunk ahhoz, hogy ne nyerjük meg a konstruktőri bajnokságot vasárnap. Meglátjuk, hogy mennek majd a dolgok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!