Wolff szerint az F1 megítélésére is rossz hatással lehet a Horner-ügy - F1VILÁG.HU

Wolff szerint az F1 megítélésére is rossz hatással lehet a Horner-ügy

HIRDETÉS
A Mercedes csapatfőnöke szerint a Christian Horner ellen indult nyomozás túlmutat a Red Bullon, egy nem megfelelően kezelt zaklatási ügy ugyanis az egész Forma-1 imidzsét meghatározhatja.
2023 Singapore Grand Prix, Friday - LAT Images Toto Wolff

Néhány héttel ezelőtt súlyos téma járta be a Forma-1-es sajtót, amikor kiderült, hogy a Red Bull csapatvezetőjeként tevékenykedő Christian Hornert az istálló egyik női alkalmazottja zaklatással vádolja. Az ügyről egyelőre nagyon kevés hivatalos állásponttal és annál több találgatással rendelkezünk, az mindenesetre biztos, hogy annak végkimenetele a komplett Forma-1 megítélésére is nagy hatást gyakorolhat. Erről a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff beszélt, aki szerint az F1-ben dolgozó személyeknek kötelességük lenne példaképként viselkedniük.

„Szerintem egyértelmű, hogy az F1 és a csapatok mit képviselnek: egyenlőséget, befogadást, igazságot, sokszínűséget. És ezekről nemcsak beszélnünk kell. Ezek szerint kell élni a mindennapjainkat. Ezt a mércét saját magunknak állítottuk fel. A világ egyik legfontosabb sportját képviselve példaképek is vagyunk.”

A Red Bull belső független nyomozása kapcsán Wolff úgy fogalmazott: abban bízik, hogy az ügyet megfelelő átláthatósággal és szigorral kezelik, hogy aztán a Forma-1 is tanulhasson belőle.

„Mik a következményei? Mit jelentenek ezek az F1 számára? Ha megfelelő módon kezelik az ügyet, akkor szerintem fontos lenne körbejárni ezeket a kérdéseket. Ez az ügy az egész F1-et és mindenkit érint, aki benne dolgozik” – tette hozzá az osztrák csapatvezető.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff szerint az F1 megítélésére is rossz hatással lehet a Horner-ügy
Ekkor rajtol a Forma-1-es Kínai Nagydíj
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!