Wolff szerint elfogadhatatlan a Mercedes időmérős szereplése - F1VILÁG.HU

Wolff szerint elfogadhatatlan a Mercedes időmérős szereplése

Elfogadhatatlannak nevezte a Mercedes szombati időmérős teljesítményét a csapatot irányító Toto Wolff, aki újságíróknak nyilatkozva Belgiumban elárulta, a versenyzőktől egyetlen egy pozitív visszajelzést sem kaptak az autóval kapcsolatban ezen a hétvégén.

Lewis Hamilton a 7., George Russell pedig a 8. helyen végzett csak a Belga Nagydíj időmérőjén, és bár az ellenfelek rajtbüntetései miatt a mai versenyen a 4. és 5. pozíciókból startolhatnak, Wolff szerint nincs mentség arra, hogy 2 másodperccel lassabbak voltak az időmérőn Max Verstappennél. A Mercedes csapatfőnöke különösen azért csalódott, mert George Russell magyarországi pole-ja után arra számítottak, hogy a Belga Nagydíjon is a legjobb helyekért harcolhatnak majd.

„Az nem lehet, hogy három héttel korábban pole-ban vagy – noha nagyon más körülmények közepette, más pályán –, és aztán hirtelen 1,8 másodperccel lemaradva a következő versenyhétvégén” – mondta csalódottan a szakember. „Szóval van valami, amit egyáltalán nem értünk, vagy nem csináltunk jól.”

„Világos, hogy a Red Bull a saját ligájában versenyez itt, mivel a második Ferrari is 8 tizedes hátrányban van. De ez nem vigasztal bennünket. Számomra ez volt a legrosszabb időmérő az elmúlt 10 évben. És teljesen mindegy, milyen pozíciókból rajtolunk majd vasárnap: az, hogy a legutóbbi versenyhétvégén a pole-ban voltunk, három héttel később meg sehol, egyszerűen nem elfogadható számunkra.”

A Mercedes-főnök arról is beszélt, egyelőre sötétben tapogatóznak a jelenlegi problémákkal kapcsolatban, így meg kell érteniük, hogy mi is a gond pontosan.

„Ha értenénk a problémát, tudnánk javítani rajta. De az autó légellenállása nagyon nagy az egyenesekben. Lewis azt mondta, olyan, mintha ejtőernyőt húzna. A hátulja pedig instabil. A 8-as és 9-es kanyarokban alulkormányzott. A tempós részeken pattog, és semmiféle önbizalmat nem ad a versenyzőknek.”

„Szóval semmi pozitívumot nem hallottam az autó itteni teljesítményéről ezen a hétvégén. Szóval szerintem itt az ideje, hogy konszolidálódjunk, és eldöntsük, hogyan tovább jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!