Wolff szerint ez volt a Mercedes egyik legrosszabb napja az F1-ben - F1VILÁG.HU

Wolff szerint ez volt a Mercedes egyik legrosszabb napja az F1-ben

HIRDETÉS
Nagy a csalódottság a Mercedes Forma-1-es istállójánál, miután a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon a csapat mindkét autója közel egyperces hátrányban ért célba a Red Bull mögött.
2022 Belgian Grand Prix, Saturday - Jiri Krenek Toto Wolff

Immár második éve küzd a szakzsargonban csak ’zero podnak’ nevezett konstrukciójával a Mercedes istállója, aminek teljesítménye a 2022-es szezon után idén is csúnyán elmarad az élmezőnyétől. A csapat pilótapárosa csak a hatodik és hetedik rajthelyet szerezte meg a Bahreini Nagydíj időmérő edzésén, amit a futamon sem sikerült szebb eredményre váltani: Lewis Hamilton az ötödik, George Russell pedig a hetedik lett, miközben a hátrányuk 51 és 56 másodpercre rúgott a futamgyőztes Max Verstappenhez képest.

A versenyt értékelve Toto Wolff csapatvezető úgy fogalmazott, ennél rosszabb napja ritkán akadt a nyolcszoros világbajnok csapatnak.

„Ez volt az egyik legrosszabb napunk a versenypályán. Egyáltalán nem volt jó – akárhová fordulunk, lassabbak vagyunk” – fogalmazott az osztrák szakvezető, aki szerint a középmezőnyből feltörő Aston Martin is egyértelműen gyorsabb náluk – miközben a Red Bull egy másik ligában játszik.

„Az Aston Martin nagyon gyors, a Red Bull pedig egy másik bolygóról jött. Egyszerűen fájó, mekkora előnnyel rendelkeznek. A legjobb napjainkra emlékeztetnek, amikor mindenkinek egy másodpercet adtunk. A törölközőt viszont senki sem fogja bedobni, egyik lábunkat tesszük a másik után. Mélyre kell ásnunk, mélyebbre, mint eddig bármikor. Képesek vagyunk rá” – fogalmazott Wolff.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!