Wolff szerint kizárt, hogy a Mercedes idén beéri a Red Bullt - F1VILÁG.HU

Wolff szerint kizárt, hogy a Mercedes idén beéri a Red Bullt

Noha még csak két verseny telt el a 2023-as Forma-1-es idényből, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff már most lemondott arról, hogy még idén képesek lesznek utolérni a Red Bull csapatát.

A német istálló tavaly nagyon gyenge évet teljesített a Forma-1-ben, versenyautójának „delfinező” mozgása ugyanis jelentősen hátráltatta a csapatot. A Mercedesnek az évad előrehaladtával sikerült komoly előrelépéseket tenni, és végül abban bízott, 2023-ban újra a győzelmekért és a világbajnoki címért harcolhat majd. A bahreini idénynyitón azonban jött a fájó felismerés: idei, W14-es kódjelű versenyautója sem a győzelemre született, a csapatnál pedig elismerték, teljesen más fejlesztési irányt kell venniük, ha vissza akarnak térni a győztesek útjára.

Toto Wolff szerint éppen ezért semmi esély nincs arra, hogy idén képesek lesznek legyűrni az elmúlt két versenyen domináló Red Bullt.

 

„Még csak két versenyünk volt idén, de hogy reális-e ez, látva a lemaradást? Nem, nem az” – mondta az osztrák szakember. „Viszont szeretnénk mindent beleadni, és aztán meglátjuk, mi sül ki belőle.”

Wolff hozzátette, megpróbálnak a tavalyi év során látottakból erőt meríteni, akkor ugyanis a Mercedes kemény munkával közelebb tudott kerülni az élmezőnyhöz, sőt, George Russell révén versenyt is nyertek az ezüstnyilak Brazíliában.

„Tavaly sikerült sokat faragnunk a hátrányunkból egy olyan autóval, mely túlságosan pattogott, és ez valahogy mindent beárnyékolt. Végül nyerni is tudtunk egy versenyt, és közelebb kerültünk a Red Bullhoz – és szerintem erre kell törekednünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff szerint kizárt, hogy a Mercedes idén beéri a Red Bullt
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!