Wolff szerint Rosberg nem fogja feladni a küzdelmet

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff úgy nyilatkozott, egyáltalán nem tartja gyengeségnek, hogy versenyzőjük, Nico Rosberg idén inkább a jófiú szerepében tetszeleg.


A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff úgy nyilatkozott, egyáltalán nem tartja gyengeségnek, hogy versenyzőjük, Nico Rosberg idén inkább a jófiú szerepében tetszeleg.

A német versenyző a tavalyi Belga Nagydíjon ütközött össze csapattársával, Lewis Hamiltonnal, az esetet követően pedig a Mercedes vezérkara egyértelműen Rosberget tekintette hibásnak, azóta pedig egyszerűen nem talált fogást Hamiltonon.

Hirdetés
 

Az azóta eltelt 21 versenyből Hamilton 14-et megnyert, Rosberg pedig csak négyszer állhatott fel a dobogó legfelső fokára, ráadásul a címvédő az időmérőkön is 15-6 arányban verte német csapattársát.

Öt futammal az idei bajnokság vége előtt Hamilton előnye 48 pont Rosberggel szemben, Toto Wolff azonban egyáltalán nem gondolja úgy, hogy Rosberg feladta volna.

„Ahogy én látom őt, és ahogy érzek vele kapcsolatban, azt sugallja, hogy nem adta fel” – fogalmazott a szakember.

„Egy versenyző soha nem adja fel mindaddig, amíg matematikai esélye van. Én így látom Nico helyzetét is.”

„Természetesen próbálunk jó viszonyt fenntartani csapaton belül, hogy ne legyen semmiféle gyűlölködés, és néha gyengeségnek tűnhet, amikor egy versenyző úgymond a jófiú szerepében tetszeleg, de egyáltalán nem erről van szó.”

Az emlékezetes spái eset óta – amikor Rosberg első szárnyával kilyukasztotta Hamilton egyik gumiját – úgy tűnik, a német sokkal megfontoltabb az egymás elleni küzdelmek során, és a legtöbbször alul is marad a brittel szemben.

„Láthattunk ilyen eseteket Bahreinben és Spában, de ez is jól mutatja, hogy milyen szoros csatát vívnak egymással. Nem szeretném azt mondani, hogy tendenciává válik, hogy amikor harcolnak egymással, akkor Lewis kerül ki győztesen. Ezt egyáltalán nem akarom.”

„Abszolút dominált. Visszaszerezte azt a lendületet, ami korábban volt neki. Az autót tekintve nem volt annyira kontrollált a helyzet, mint amilyennek tűnt, de a vezetése az lenyűgöző volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!