Friss hírek

Wolff: Talán még 2 kör kellett volna

Toto Wolff (AUT) Mercedes AMG F1 Director of Motorsport at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Preparations, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Thursday 5 April 2018.
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy véli, sikerült a maximumot kihozniuk magukból a Belga Nagydíjon, miután arra számítottak, hogy nem vehetik fel a versenyt a Ferrarival.

A kérdésre, ha két körrel hosszabb a verseny, akkor sikerült-e volna megelőzniük Leclercet, Wolff így válaszolt: „Igen, talán, de az egyenesben nagyon nehéz megelőzni a Ferrarikat. De talán két kör elég lett volna.

Hamilton a verseny után úgy nyilatkozott, a taktika nem volt száz százalékos ma a Mercedesnél, azonban nem biztos, hogy hozzásegítette volna őket a győzelemhez, ha előbb állnak ki kerékcserére.

Wolff egyetért a brit pilótával, hogy másképp is alakíthatták volna a stratégiájukat. 

„2-3 körrel tovább maradtunk kint Lewisszal, az optimális az lett volna, hogy két körrel előbb állunk ki, de a verseny végén mindenki okosabb” – mondta Wolff. 

„Úgy gondolom, számunkra ez nem volt egy jó pálya, az egyenesben hiányzott a tempó. Ha ezt nevezzük a károk minimalizálásának, akkor nagyon elégedettnek kell lennünk ezzel az eredménnyel.”

A csapatfőnök hozzátette, Monzában sem számít túl sok jóra a tempót illetően, előreláthatólag ott is a Ferrari lesz előnyben az egyenesekben. 

„Láthatjuk az egyenesbeli tempót DRS-sel és szélárnyékkal, és ez nem elég az előzéshez.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Wolff: Talán még 2 kör kellett volna
Véget ért a Pirelli háromnapos gumitesztje
Az Aston Martin szponzora lesz a BWT az F1-ben
Az Alfa Romeo nem bánja, hogy Schumacher nem hozzájuk került
Simán ment az AlphaTauri szélcsatorna-váltása