Friss hírek

Wolff tanácsadóját szerződtette az FIA, aggódik a Ferrari

Nem maradt kommentár nélkül az F1-es csapatok részéről a Nemzetközi Automobil Szövetség múlt heti igazolása: az FIA a távozó Peter Bayer helyére Shaila-Ann Raót nevezte ki, aki mostantól az FIA sportfőtitkáraként, valamint egy F1 ügyvezető igazgatójaként fog működni, így az egyik legfontosabb kontaktszemély lesz a szövetség és a csapatok között.

Rao korábban, 2016 és 2018 között dolgozott már az FIA-nál, az elmúlt éveket azonban a Mercedes F1-es istállójának kötelékében töltötte, ahol előbb a csapat általános ügyvéde, majd Toto Wolff csapatvezető személyes tanácsadója volt. Egy rivális F1-es istállóval való friss kapcsolat miatt pedig a Ferrarit irányító Mattia Binottóban felmerültek kérdések azt illetően, hogy Shaila-Ann Rao részrehajlás nélkül tudja-e majd végezni a munkáját.

„Igen, ez mindenképpen aggodalmat kelt” – idézi Binottót a Motorsport. „Persze ő egy remek személyiség, rengeteg tapasztalata van, és biztosan megfelelő ember a feladatra. Az FIA elnökének dolga lesz gondoskodni arról, hogy semmilyen érdekellentét ne álljon fenn, hogy minden helyesen folyjék le, de bízom benne, hogy ez meg fog történni. Aggodalmat ébreszt az ügy a Ferrarinál, de hiszem azt, hogy bebizonyítják, nincs igazunk.”

Hirdetés
 

Wolff is megszólalt az ügyben, szerinte alaptalan a csapatok részrehajlás miatti aggodalma, és a szakértelme miatt inkább a többieknek is üdvözölniük kellene az új kinevezést.

„Shaila-Ann egyszer már az FIA tagja volt, mielőtt csatlakozott volna hozzánk” – mondta Wolff. „Korábban pedig az egyik legnagyobb sportügynökség vezérigazgatója volt. A vezetési képességei és az átlátható működése miatt pozitív a sport számára, hogy ezt a pozíciót tölti be, elvégre ő egy ügyvéd. Korábban éppen az átláthatóság hiánya miatt érték kritikák a csapatok részéről a vezetőséget. Ez lesz az egyik fő terület, amin javítani igyekszik, ez pedig jó hír az összes csapat számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!