Wolff: Tudjuk, hogy a Red Bullnak fekszik igazán Monaco - F1VILÁG.HU

Wolff: Tudjuk, hogy a Red Bullnak fekszik igazán Monaco

HIRDETÉS
A Red Bull autójának kedvez majd a hétvégi Monacói Nagydíjnak otthont adó utcai pálya – mondja Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. A német istállónál viszont alig várják már, hogy újra Monte-Carlóban versenyezzenek.
2020 Bahrain Grand Prix, Friday - Steve Etherington Toto Wolff Mercedes

A koronavírus-járvány miatt a Forma-1 mezőnye tavaly nem tudott ellátogatni a hercegségbe, így természetesen a mezőnyből mindenki várja már, hogy felbőgjenek a motorok a szűk utcai pályán.

A legutóbbi, spanyolországi versenyen Lewis Hamilton és a Mercedes győzedelmeskedett: a hétszeres világbajnok előnye jelenleg 14 pont a tabellán Max Verstappennel szemben.

„Az első pár verseny a győzelemért folyó kerék a kerék elleni küzdelmeket, és stratégiai csatákat is kínált. A spanyolországi közel sem volt tökéletes hétvége számunkra, és rengeteg mindent megtanulhattunk. Ettől függetlenül azzal, hogy az első körben látott 2. és 4. helyek után egy 1. és egy 3. pozícióval távoztunk, nagyon erős eredményt értünk el, amire büszkék lehetünk” – mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

„Most Monaco következik. Nincs még egy ilyen verseny, és borzasztóan hiányzott tavaly. Alig várjuk, hogy ismét Monte-Carlo utcáin versenyezzünk. Ez egy rendkívül egyedülálló és intenzív hétvége a versenyzők és a csapat számára, hibáknak pedig nincs helye.”

Wolff kifejtette, karakterisztikájából adódóan a monte-carlói versenypálya a Red Bull autójának fekszik majd.

„A monacói egy nagy leszorítóerőt igénylő pálya, és tudjuk, hogy ez a Red Bull fő erőssége. Nagyon gyorsak voltak a spanyolországi harmadik szektorban, és ez gyakran jó előjel az erős monacói teljesítményre. Szóval úgy vágunk neki a hétvégének, hogy tudjuk, ők a legyőzendő csapat, miközben azzal is tisztában vagyunk, hogy néhány más csapat is erős ellenfélnek bizonyul majd. De ahogy a szezon eddig eltelt részében, továbbra is élvezzük a vadászatot.”

„Utoljára nem sokkal azt követően versenyeztünk Monacóban, hogy Niki elhunyt. Idén is ott lesz majd a gondolatainkban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!