Wolff: Túl lassúak vagyunk, de nem drámázhatunk - F1VILÁG.HU

Wolff: Túl lassúak vagyunk, de nem drámázhatunk

A Mercedes Forma-1-es csapatvezetője szerint az istállónak el kell fogadnia, hogy idén nem megy jól a szekerük, az ezzel járó érzelmi hullámvasúttól azonban távol akarja tartani az embereit.

Kiszámíthatatlan formát mutat idén a Mercedes F1-es alakulata, ami az év eleji mélypontjából néhány hónap kemény munkája árán képes volt felállni, hogy aztán a Belga Nagydíjra ismét térdre essen. A csapat tragikus hétvégét teljesített Spában, ahol az időmérő edzésen mindkét autójukkal közel két másodpercet kaptak egy körön, a futamon pedig Lewis Hamilton első körös balesete miatt csak George Russell-lel értek célba, igaz vele a negyedik helyen. A hétvége értékelés kapcsán Toto Wolff csapatfőnök úgy fogalmazott, ideje elfogadniuk a valóságot.

 „Nem hiszem, hogy kielégítő lenne Max Verstappent a saját ligájában autózva látni. Komolyan ki kell derítenünk, hogyan tehetnénk gyorsabbá az autónkat, mert a lemaradásunk egyszerűen túl nagy. Ez a valóság, ezt kell elfogadnunk” – fogalmazott.

A Mercedesnek immár 15 futam óta nem sikerült nyernie, amire utoljára 2013-ban volt példa. Wolff belengette, hogy talán itt az idő áthelyezni a hangsúlyt a 2023-as szezonra. Eközben megpróbálja megóvni csapatát a helyzet okozta érzelmi hullámzásoktól.

Az autót nagyon nehéz vezetni és az egykörös tempója sem megfelelő. Ezekre megoldást kell találnunk. Ezen sokat fogunk agyalni, és nemcsak a következő néhány versenyt, hanem a következő szezont is figyelembe kell vennünk. Remélem, hogy a számunkra kedvezőbb helyszíneken versenyképesebbek leszünk. Ma minden okunk megvan a szomorúságra, három hete Magyarországon viszont még azt gondoltuk, egészen biztosan futamot fogunk nyerni. Nem ülhetünk fel erre a hullámvasútra!” – tette hozzá a csapatvezető.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!