Wolff: Úgy érzem, visszatértünk - F1VILÁG.HU

Wolff: Úgy érzem, visszatértünk

HIRDETÉS
Toto Wolff (AUT) Mercedes AMG F1 Director of Motorsport at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Preparations, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Thursday 5 April 2018.

A Mercedes a barcelonai kvalifikáción kibérelte magának az első sort, és a futamon sem hagyott esélyt senkinek. Ezzel átvette a vezetést a konstruktőri tabellán.

Lewis Hamilton rajt-cél győzelmet aratott, csapattársa, Valtteri Bottas pedig a brit mögött végzett. Könnyed győzelemnek tűnt, de Toto Wolff szerint korántsem volt az.

„Nem volt olyan sima, mint amilyennek látszott, mert ugyan a verseny jó volt, de pénteken és szombaton nem volt egyszerű dolgunk, ráadásul Valtteri eléggé elkoptatta a gumikat. „Kockásra” fékezte a gumikat, ami rezgéseket okozott. De Lewis az elején igazán remek volt.” – kezdte a wokingiak csapatvezetője a Sky F1-nek.

„Láttuk, hogy a pálya állapota elég kritikus. Amikor Lewis Max mögött volt, az újabb abroncsokon ment, de elég nehéz itt előrébb kerülni.”

„Sebastian bal elsője nagyon rosszul festett, és ezért is kellett elsősorban kiállniuk. Mi is féltünk egy kicsit, hogy strukturális problémával kell szembe néznünk, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy Lewis-szal kiállunk. Utólag lehet, inkább kint maradtunk volna, de egy ilyen probléma az egész versenyed tönkreteheti.”

Wolff azt is elárulta, hogy nem csak most voltak aggályai.

„Én mindig aggódom. Nagyon jól mentünk itt a téli teszteken, Ausztráliában azt mondta mindenki, hogy sima Mercedes győzelem lesz, majd jöttek a nehezebb versenyek. Ma nagyon jók voltunk, de nyugodtnak és alázatosnak kell maradnunk.” – tette hozzá.

Két hét múlva Monacóba látogat a száguldócirkusz, és könnyen lehet, hogy a Ferrari visszaugrik a konstruktőri tabella élére.

„Monaco egy másik történet lehet. Korábban azon a pályán sokat szenvedtünk.”

Hirdetés

Ettől függetlenül a szakember látja az előrelépést.

„Úgy érzem, visszatértünk. De várjuk meg, mi lesz Monacóban, mert az egy másféle játszma.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!