Friss hírek

Wolff védelmébe vette Vettelt

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója védelmébe vette Sebastian Vettelt, a Ferrari versenyzőjét, akit számos kritika ért az elmúlt időszakban.

Annak ellenére, hogy a Ferrari rengeteget fejlődött az idei szezonban, és sokan már az olaszok autóját tartják a legerősebb versenygépnek a mezőnyben, mégis Lewis Hamilton vezeti a bajnokságot, immár 30 pontos előnnyel Vettel előtt.

A Ferrarik az Olasz Nagydíjon az első sorból rajtolhattak, azonban a 3. helyről induló Hamiltonnak mégis sikerült bezsebelnie a győzelmet, és a dobogó legfelső fokára állhatott a maranellóiak hazai nagydíján.

Miután legfőbb riválisával már az első körben ütközött, Vettelnek a mezőny végéről kellett felzárkóznia, és végül a 4. helyen végzett.

Wolffot a Die Welt című lap arról kérdezte, mit gondol Vettel hibáiról, jogos-e az a kritika, amit mostanában kap a német.

„Nem vagyok teljesen elfogulatlan, de számomra Lewis az elmúlt évek legjobb pilótája” – mondta Wolfff. „Mindazonáltal a Sebastian felé irányuló kritikákat nem tartom fairnek. Ha lehetséges a győzelem, akkor megvan az ambíciója ahhoz, hogy nyerjen, és az ehhez szükséges agresszivitás is. Ehhez nagy bátorság kell, és ez néha ütközésekhez vezet.”

„De ne felejtsük el, hogy négy bajnoki címet nyert. És ahogyan Lewisnál is, el kell fogadnunk ezt az agressziót” – folytatta a Mercedes-vezető.

„Monzában Sebastian helyett Lewis is lehetett volna az, aki megpördül. Akkor az egész nagydíj másképp alakult volna. A Forma-1 high-tech világában semmi sem racionálisan alakul – hanem szerencsével, balszerencsével és véletlen egybeesésekkel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!