Wolff: Veszteség az F1-nek Steiner menesztése, még ha nem is bánt jól Schumacherrel - F1VILÁG.HU

Wolff: Veszteség az F1-nek Steiner menesztése, még ha nem is bánt jól Schumacherrel

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff elismeri, Günther Steiner Haastól való távozása nagy veszteség a sportág számára, még akkor is, ha neki személy szerint nagyon nem tetszett az, ahogy az olasz szakember Mick Schumacherrel bánt.
2022 Azerbaijan Grand Prix 2022, Saturday - LAT Images Mattia Binotto, Toto Wolff, Günther Steiner

A Haas csapata múlt héten jelentette be, nem hosszabbítja meg Günther Steiner szerződését, aki így nyolc szezon után távozik az amerikai istállótól. Helyére az eddig mérnökigazgatóként tevékenykedő Ayao Komatsut nevezték ki, aki a minap egy sajtóesemények beszélt arról, másképp kívánja vezetni a csapatot, ahogy elődje tette.

Steiner menesztésével kapcsolatban nemrég a Mercedes-főnök Toto Wolff is megszólalt — azt mondja, az olasz szakember távozása nagy veszteség az F1-nek.

„A Forma-1 számára ez egy veszteség” — idézi az osztrák szakember szavait a La Gazzetta dello Sport című lap. „Günther egy személyiség, aki nagyon népszerű lett, és sok előnnyel járt a csapat és a brand számára, habár az eredmények kiábrándítóak voltak. Nagyszerű személyiség, hiányozni fog.”

Wolff ugyanakkor szót ejtett arról is, egyáltalán nem tetszett neki az, ahogy a Haas főnöke Mick Schumacherrel bánt — aki jelenleg a Mercedes tartalékosaként tevékenykedik, idén pedig rajthoz áll az Endurance-világbajnokságon az Alpine színeiben.

„Igen, panaszkodhatnék arra, ahogy Mickkel bánt, aki nagyon közel áll a szívemhez. De azt nem mondhatom, hogy Günther nem őszinte. És ez nem sűrűn fordul elő a Forma-1-ben.”

Mint ismert, Schumacher két szezont versenyzett végig a Haas csapatánál, 2022 végén azonban távozott, miután az istálló vezetősége nem volt elégedett teljesítményével.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!