Wolff: „Világos, hogy Horner betiltaná, ami működik” - F1VILÁG.HU

Wolff: „Világos, hogy Horner betiltaná, ami működik”

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elmondta, a második szabadedzést követően sokat dolgoztak azon, hogy megerősítsék az autón található T-szárnyat.

A pénteki második gyakorlás során Valtteri Bottas autójáról leesett a T-szárny, amelyre később Max Verstappen, a Red Bull pilótája ráhajtott, így autóján súlyos sérülések keletkeztek, ráadásul értékes időt is veszített emiatt a szabadedzésen.

 

Az esetet követően Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy nyilatkozott, be kellene tiltani ezt az elemet, ugyanis már Kínában is hasonló problémák voltak vele.

Az FIA felszólította a Mercedest, hogy erősítsék meg a T-szárny rögzítését, amennyiben ezt nem tudják megtenni, úgy szereljék azt le a versenygépről.

„Megjavítottuk” – mondta Toto Wolff. „Megerősítettük. Még egy baseballütővel sem tudnátok leszedni onnan, szóval rendben kell, hogy legyen.”

A kérdésre, mit szól Horner reakciójához, Wolff így felelt: „Világos, Christiannak ezt kell tennie. Meg kell próbálni leszedetni a másik autókról az olyan alkatrészeket, amelyek működnek. Teljesen érthető – ráadásul tönkretette a padlólemezüket is.”

A T-szárnyak és a cápauszonyok használatát egyébként 2018-ban betiltja az FIA, így nem kell majd tartaniuk a csapatoknak hasonló esetektől.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!